Asus presenteert FonePad Note en Transformer Pad Infinity

Gijs Ettes
3 juni 2013, 11:58
2 min leestijd
Asus presenteert FonePad Note en Transformer Pad Infinity
FonePad Note

Asus heeft op de Computex de FonePad Note aangekondigd en verschillende nieuwe tablets, waaronder de Transformer Pad Infinity. De Taiwanese fabrikant komt ook met een tablet met toetsenbord-dock die Android en Windows 8 draait.

Lees verder na de advertentie.

De FonePad Note krijgt een 6 inch-ips-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels, een dualcore-processor die draait op 1.6GHz en 2GB aan intern geheugen. De FonePad Note heeft verder een 8-megapixel-camera aan de achterzijde, een 1,2 megapixel-camera aan de voorzijde en front-facing speakers. Asus noemt de FonePad Note zelf een ‘pocket-sized tablet’, maar het toestel heeft wel degelijk ondersteuning voor 3g en telefoonverkeer. Een prijs of releasedatum is nog niet bekend.

Asus kondigde ook de komst van de Transformer Pad Infinity aan. Deze tablet krijgt een 10,1 inch-display met een resolutie van maar liefst 2560×1600 pixels. De Transformer Pad Infinity heeft verder een quadcore-processor die draait op 1.9GHz, bevat 32GB aan interne opslagcapaciteit en biedt ondersteuning voor 4k-output via hdmi. Een prijs of releasedatum is wederom nog niet bekend.

Transformer Book Trio

Transformer Book Trio

De grootste verrassing van Asus’ aankondigingen is echter de Transformer Book Trio, een tablet met dock die Android en Windows draait. Met een hotkey wissel je tussen de twee besturingssysteemen. Als je de tablet echter niet in het dock met toetsenbord hebt geklikt, is alleen Android bruikbaar. Het scherm van de Transformer Book Trio is 11,6 inch groot en heeft een resolutie van 1920×1080 pixels.

De Transformer Book Trio maakt gebruik van twee aparte processors om het Android- en Windows 8-gedeelte goed te laten functioneren. Het tabletdock heeft daarnaast een opslagcapaciteit van maar liefst 1TB; de tablet zelf kan tot 64GB aan data opslaan. Prijzen en releasedata zijn nog niet aangekondigd.

Memo Pad FHD 10 en HD 7

De Taiwanese fabrikant gebruikte de Computex ook om de komst van de MeMo Pad FHD 10 en Memo Pad HD 7 aan te kondigen. De Memo Pad FDH 10 heeft om te beginnen een 10 inch-scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels, 2GB aan intern geheugen, een dualcore-processor die draait op 1.6GHz en draait op Android 4.2. De Memo Pad FHD 10 verschijnt met 16 en 32GB aan interne opslag, in de kleuren zwart en wit.

Memo Pad FHD 10

De Memo Pad HD 7 wordt een budget-tablet, en bevat een 7 inch-scherm met een resolutie van 1024×600 pixels. Daarnaast heeft de Memo Pad H7 een 5 megapixel-camera aan de achterzijde, een 1,2 megapixel-camera aan de voorzijde en draait hij op Android 4.0. Meer specificaties zijn nog niet bekend, maar de budget-tablet moet wel voor 149 of 129 dollar over de toonbank gaan, respectievelijk voor de 16 en 8GB-versie.

Via: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu