Asus verlegt focus: minder Zenfone, meer gamingsmartphones in 2019

Thomas Haenen
14 december 2018, 14:34
2 min leestijd
Asus verlegt focus: minder Zenfone, meer gamingsmartphones in 2019

Asus is de laatste jaren weinig succesvol op de mobiele markt, en daarom gaat het roer om. Vanaf 2019 gaat het bedrijf zich focussen op toestellen als de ROG Phone, terwijl de traditionele Zenfone-reeks naar de achtergrond verdwijnt.

Lees verder na de advertentie.

Asus-smartphones in 2019: meer ROG, minder Zenfone

Om vanaf komend jaar meer smartphones te verkopen, gooit Asus zijn plannen volledig om. Jerry Shen, de huidige topman van het bedrijf, stapt na elf jaar op. Ook wordt er 170 miljoen euro afgeschreven op de mobiele divisie en komen er nieuwe mensen aan het roer. Vanaf 2019 ligt de focus op ‘gamers en power-users’, zo laat het bedrijf weten.

De Asus ROG Phone, die sinds kort in Nederland verkrijgbaar is, krijgt dus waarschijnlijk een vervolg. ROG staat voor ‘Republic of Gamers’, en is het merk dat Asus tot nu toe vooral gebruikt voor desktopcomputers en laptops. Deze ROG-apparaten zijn relatief populair onder fanatieke gamers, en Asus hoopt die reputatie ook op de mobiele markt te kunnen claimen.

asus-smartphones in 2019

“De Asus ROG Phone is puur als smartphone niet bijzonder, maar als apparaat om smartphonegames op te spelen fantastisch. Op de meeste moderne high-end telefoons kun je ook prima gamen, maar de Asus ROG Phone maakt er echt een feestje van. Zowel door de overdreven hardware, extra knoppen en de mogelijkheid om alles naar je eigen wensen af te stellen,” zo schreef Erwin in zijn review van de ASUS ROG Phone.

Asus in Nederland: weinig succes

Met ‘gewone’ smartphones heeft Asus de laatste jaren relatief weinig succes gehad. Sinds begin 2017 verkoopt Asus zijn Zenfone-toestellen in Nederland, maar die weten vooralsnog niet echt door te breken. Deze Zenfones beschikken vaak over degelijke hardware voor een lagere prijs, maar hebben weinig onderscheidende features. Eerder dit jaar bracht Asus de Zenfone 5Z uit, voorzien van een krachtige Snapdragon 845-chip. Het toestel is inmiddels voor minder dan 500 euro te vinden.

Of de Zenfone-reeks volledig verdwijnt, is nog onbekend. Jonney Shih, voorzitter van de raad van bestuur van Asus, beschrijft de mobiele markt als een ‘bloederige strijd’. Dat suggereert dat Asus inziet dat het radicale aanpassingen moet maken om succesvoller te zijn. Asus voert de gewijzigde strategie al per 1 januari door, dus waarschijnlijk zien we de komende maanden wat er precies gaat veranderen.

Lees meer nieuws over Asus

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus ROG Phone
Asus ROG Phone

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's