Topman Asus hint naar smartwatch met stembediening

Wouter Nijsen
11 maart 2014, 14:02
1 min leestijd
Topman Asus hint naar smartwatch met stembediening
Asus smartwatch

In een tijd waarin smartwatches als paddenstoelen uit de grond schieten, doet Asus er alles aan om niet achterop te raken. Op een evenement heeft  de topman van het Taiwanese bedrijf laten doorschemeren dat het gaat werken aan een Asus smartwatch met stem-en gebarenbediening. Het draagbare apparaat wordt vermoedelijk een accessoire voor Android-smartphones.

De bestuursvoorzitter van Asus, Jonney Shih, zei het niet met zoveel woorden, maar hintte wel sterk naar een aankondiging van een smartwatch. Of deze daadwerkelijk stem-en gebarenbediening krijgt is nog afwachten, aangezien er volgens hem nog wel ontwikkelingen nodig zijn op dat gebied. De functies zouden in de toekomst nodig zijn vanwege `de limitaties van een klein scherm bij een wearable`.

Lees verder na de advertentie.

Asus zou volgens Shih wel moeite hebben met het energieverbruik van smartwatches, iets waar meer fabrikanten tegenaan lopen. In zijn toespraak op de National Taiwan University had Shih het ook over de markt van goedkope Android-smartphones in China. Volgens hem zijn deze in opkomst en zal er in de toekomst – niet geheel verrassend – meer vraag zijn naar betaalbare toestellen.

Asus wil meer goedkope Android-telefoons

asus smartwatch

Asus wil zich gaan roeren op die markt, aldus de topman. Shih beweert dat de Taiwainese fabrikant sterk gaat concurreren met `aantrekkelijke prijzen`, maar concrete informatie over aankomende smartphones ontbreekt nog.

In januari presenteerde Asus tijdens de elektronicabeurs CES een reeks nieuwe producten, waaronder de goedkope Zenfones, een hybride laptop met Android en Windows en de high-en de Padfone X. De Zenfone 4 heeft een prijskaartje van 99 dollar.

Lees meer over Asus

Lees meer over de beste Android smartwatches en welke je moet hebben!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu