De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Asus rolt Stagefright-patch uit naar ZenPad-tablets

Redactie
1 september 2015, 15:36
1 min leestijd
Asus rolt Stagefright-patch uit naar ZenPad-tablets

Asus rolt voor alle ZenPad-tablets een firmware-update uit die het Stagefright-lek verhelpt. Als eerste is de ZenPad S 8.0 aan de beurt, daarna volgen de andere ZenPad-tablets van het Taiwanese merk.

Lees verder na de advertentie.

Dat bevestigt Asus tegenover Android Planet.  De Asus Stagefright-patch wordt als eerste naar de ZenPad S 8.0 verstuurd; die uitrol begint vandaag. Andere ZenPad-tablets, zoals de eveneens recent aangekondigde ZenPad 8.0, ZenPad 10 en ZenPad C 7.0, worden de komende tijd voorzien van eenzelfde update die beschermt tegen het lek.

Asus Stagefright-update

Het ernstige  lek in het videoframework van Android, dat Stagefright wordt genoemd, geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om een smartphone of tablet over te nemen door enkel een video met malafide code te versturen. Gebruikers hoeven in sommige gevallen de video niet eens te openen of bekijken. Asus is één van de vele fabrikanten die zijn producten updatet met een dergelijke patch, waardoor consumenten niet meet kwetsbaar zijn voor het lek.

zenpads8-1

Gebruikers die willen controleren of hun smartphone of tablet kwetsbaar is voor het Stagefright-lek, kunnen deze app downloaden en installeren. Met de app is het mogelijk om te bekijken of jouw toestel kwetsbaar is voor het lek.

Lees het laatste nieuws over Asus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus ZenPad 8.0
Asus ZenPad 8.0

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu