Asus presenteert multifunctionele 5-in-1 laptop en drietal 64-bit tablets

Gijs Ettes
2 juni 2014, 12:38
2 min leestijd
Asus presenteert multifunctionele 5-in-1 laptop en drietal 64-bit tablets
asus phonepad 8

Fabrikant Asus heeft tijdens de Computex-beurs in Taiwan een aantal  nieuwe tablets gepresenteerd. Het betreffen de Asus FonePad 8, de Memo Pad 8 en de Memo Pad 7. De Asus-tablets worden aangedreven door 64-bit Intel Atom-processors en draaien uit de doos op Android 4.4 (KitKat). Daarnaast heeft  het bedrijf de Transformer Book V aangekondigd, een Windows/Android-hybride die ook als tablet of smartphone kan dienen.

De FonePad 8 beschikt over een 1,8GHz-quadcore-processor (Intel Atom Z3560) en een 8 inch-ips-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. De tablet heeft 3G-ondersteuning aan boord en valt op door de dunne schermrand van slechts 5 millimeter. De tablet – waarmee je ook kunt bellen –  is daarnaast voorzien van dubbele speakers aan de voorzijde. De vernieuwde skin die Asus over KitKat  heeft gelegd, kenmerkt zich door veel kleuren en een minimalistische interface met platte iconen.

Lees verder na de advertentie.

Specificaties Memo Pad 7 en 8

Asus memo pad 7

Net als de FonePad 8 heeft de Memo Pad 7 twee speakers aan de voorkant, maar het 720p-scherm is een inch kleiner. Wel is er een iets vlottere Intel Atom Z3745 quadcore-processor aan boord met een maximale kloksnelheid van 1,86 GHz. Het Android-toestel heeft verder twee camera’s aan boord met 5 en 2 megapixels.

De Memo Pad 8 is volgens Asus de dunste 8 inch-tablet met 4G. Het toestel is 7,45 millimeter dik, weegt 299 gram en wordt aangedreven door  een 2,3GHz-quadcore-processor (Intel Atom Z3580). Het display meet 8 inch en heeft een 1080p-resolutie. Een laag Gorilla Glass 3 moet voorkomen dat er krassen op het display komen.

Transformer Book V: alles in één

Naast de Asus FonePad 8 en Memo Pad 7/8 heeft Asus ook de Transformer Book V aangekondigd: een 12,5 inch-laptop die draait op Windows 8.1 en Android 4.4 en beschikt over een display dat is los te koppelen van het toetsenbord.

ASUS Transformer Book V

Op die manier kan  de Transformer Book V ook fungeren als een tablet met aan de achterzijde een 5 inch-smartphone die je erin kunt klikken. Als laptop heeft het apparaat 1TB aan opslagruimte en als tablet 128GB. Hoeveel opslagruimte de smartphone heeft, is onduidelijk. Ook de prijzen en releasedata zijn nog niet bekend.

Het laatste nieuws over Asus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu