ASUS Transformer Prime krijgt software-update en unlocktool, Android 4.0 vanaf 12 januari beschikbaar

Redactie
3 januari 2012, 19:16
1 min leestijd
ASUS kondigt EEE Pad Transformer Prime aan: Quad-core Tegra 3-tablet

ASUS heeft laten weten dat bezitters van een ASUS Transformer Prime vanaf 12 januari de update kunnen maken naar Android 4.0. De wereldwijde uitrol gaat mogelijk stapsgewijs plaatsvinden, waarbij gebruikers over-the-air de update kunnen installeren. Het was al bekend dat ASUS een update op de rol had staan voor de Transformer Prime, maar er was nog geen exacte datum bekend. Het nieuws werd bekendgemaakt via de Facebook-pagina van de fabrikant.

Daarnaast liet ASUS weten dat er een unlocktool komt, om de bootloader toegankelijk te maken. Daardoor wordt het gemakkelijker om custom rooms te installeren, maar gebruikers raken wel hun garantie kwijt.

Lees verder na de advertentie.

De maatregel is een reactie op de boosheid van gebruikers over de vergrendelde bootloader op de ASUS Transformer Prime, zowel op Facebook als op bekende forums zoals XDA-Developers. Er werd ook geklaagd over de slechte GPS-ontvangst. ASUS bood er eerder vandaag een software-update voor uit, die ook geconstateerde problemen met de camera moet oplossen. Een afdoende oplossing biedt dit niet, omdat het alleen Wi-Fi inschakelt om makkelijker GPS-satellieten te kunnen vinden. Het werkelijke probleem is volgens ASUS de unibody-behuizing, die te weinig signaal doorlaat. ASUS heeft nu besloten om GPS-ondersteuning niet langer in de specs te noemen.

ASUS kondigde de Transformer Prime in november aan. Het is een van de eerste tablets met een NVIDIA Tegra 3-processor. Een andere bijzonderheid is dat er met een los verkrijgbare dock een soort laptop van gecreëerd kan worden. Met z’n voorganger, de ASUS Transformer, was dat ook mogelijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu