ASUS wil 200-250 dollar netbook met Android of Chrome uitbrengen

asus netbookIedereen mag dan gek zijn gemaakt door de tablethype, maar voor veel mensen is een laptop of netbook toch nét even iets praktischer. ASUS is daarom van plan om een nieuwe netbook op de markt te brengen, die tussen de 200 en 250 dollar gaat kosten en in samenwerking met Intel zal worden ontwikkeld. Ze hopen daarmee in 2011 maar liefst 6 miljoen netbooks te kunnen verkopen. Het apparaat zal volgens insiders op Android of Chrome draaien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Er zijn al 10 inch single-core netbooks met Atom-processor voor minder dan 280 dollar te krijgen. Voor een dual-core uitvoering betaal je rond de 400 dollar. maar die prijs moet volgens ASUS omlaag. Voor 200 tot 250 dollar moet je ook in staat zijn om een netbook te kopen. Toch zijn analisten bang dat er niet veel meer te verdienen valt. Met deze netbook wil Asustek voorkomen dat ze direct concurreren met tablets, een markt die momenteel erg druk is en waar prijzen tussen 300 en 500 dollar gelden.

Het netbook draait op Android 3.0 of Chrome OS om de kosten te drukken. Doelgroep zijn mensen die kantoorwerk doen of een netbook nodig hebben om te internetten. Naast het goedkope model zou ASUS van plan zijn om ook mid-range en high-end modellen uit te brengen die rond de 500 dollar gaan kosten, bijvoorbeeld speciale design-edities. De informatie is afkomstig van toeleveranciers uit Azië.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.