Nieuwe smartphones Asus hebben maar liefst 4GB aan werkgeheugen

Asus heeft tijdens elektronicabeurs CES twee nieuwe smartphones aangekondigd: de Zenfone 2 en de Zenfone Zoom. De toestellen worden gekenmerkt door 4GB aan werkgeheugen en 64-bits Intel Atom-processors.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de Asus Zenfone 2 en Zenfone Zoom

Asus Zenfone 2 Zenfone Zoom De Asus Zenfone 2 beschikt over een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en heeft een behuizing van geborsteld metaal. Er zullen twee versies beschikbaar zijn met een Intel Atom Z3560 (1,83GHz) en een Atom Z3580 (2,33Ghz) chip. Verder is er keuze uit varianten met 16, 32 of 64GB aan uitbreidbare opslag. De 3000 mAh-accu heeft een snellaadfunctie die ervoor zorgt dat je in circa 39 minuten de accu tot 60 procent kunt opladen. Verder zijn er twee camera’s met 13 en 5 megapixels aan boord.

De Zenfone Zoom (zie afbeelding) kenmerkt zich door een 13 megapixel-camera met optische zoom. De specs zijn grotendeels hetzelfde als die van de Zenfone 2, al moet er ook een model met 128GB beschikbaar worden. Beide Asus-smartphones beschikken standaard over Android 5.0 Lollipop met de ZenUI-skin van Asus.

De adviesprijs voor de Zenfone 2 bedraagt 199 dollar, terwijl de Zoom vanaf  399 dollar verkrijgbaar wordt. De Amerikaanse releasedata staan gepland voor respectievelijk maart en het tweede kwartaal van dit jaar, al is onduidelijk of de telefoons ook in Nederland en België verkrijgbaar worden.

Het laatste nieuws over Asus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.