De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Asus presenteert twee smartphones op CES 2017’

Rick van der Veer
21 december 2016, 16:30
2 min leestijd
‘Asus presenteert twee smartphones op CES 2017’

Asus presenteert waarschijnlijk twee nieuwe smartphones op CES 2017, zo blijkt uit een teaservideo die het bedrijf online plaatste. Naast de Project Tango-smartphone die eerder al bevestigd werd komt er ook nog een tweede Asus Zenfone 2017 aan.

Lees verder na de advertentie.

Asus Zenfone 2017

Asus heeft een teaser vrijgegeven voor wat het bedrijf in petto heeft voor CES 2017. Op de Consumer Electronics Show die begin januari in Las Vegas gehouden zal worden zal het bedrijf twee nieuwe toestellen presenteren. Eén van deze toestellen wordt de Zenfone AR, een toestel dat uitgerust wordt met Googles Project Tango. Wat het andere toestel wordt is nog niet duidelijk, maar dat er meer dan één toestel in de pijplijn zit is in ieder geval duidelijk.

In de video spreekt de verteller over het begrijpen van de wereld door zicht. Project Tango draait om augmented reality-techniek waarmee een smartphone met speciale camera’s diepte kan zien en informatie kan toevoegen aan de echte wereld. Pokémon GO is een goed voorbeeld van een app die gebruik maakt van AR. Lenovo bracht eerder al de eerste smartphone ooit uit met deze technologie aan boord, de Lenovo Phab 2 Pro.

Dat er een nog een tweede Zenfone aangekondigd zal worden wordt sterk benadrukt in de teaser die Asus uitbracht. Zo draait de video om twee kinderen, waarvan er telkens één op een speciale manier naar de wereld kijkt. Bovendien heeft Asus in eerdere aankondigingen niet specifiek aangegeven maar één toestel uit te brengen, hoewel het bedrijf wel aangaf in het tweede kwartaal met de Zenfone 4-serie te komen.

Zenfone 4 in Nederland

Of Asus zijn nieuwe Zenfones naar Nederland gaat brengen is nog onduidelijk. In eerdere jaren bracht het bedrijf zijn smartphones niet naar Nederland, al waren sommige toestellen nog wel uit Duitsland te importeren. Asus richt zich in Nederland voornamelijk op laptops, tablets en pc’s.

Bron: Phandroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu