De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Asus onthult de Zenfone 3, Ultra en Deluxe samen met VR-headset

Lars Paymans
30 mei 2016, 11:32
2 min leestijd
Asus onthult de Zenfone 3, Ultra en Deluxe samen met VR-headset

Asus heeft zojuist de Zenfone 3 officieel onthuld. Deze derde generatie van de Zenfone-serie bestaat uit drie toestellen in de vorm van de Zenfone 3, Zenfone 3 Ultra en Zenfone 3 Deluxe.

Lees verder na de advertentie.

Zenfone 3 officieel samen met Deluxe en Ultra

Tijdens de Computex Taipei-persconferentie van Asus kregen we een flinke lijst aan nieuwe apparaten te zien, waaronder de Zenfone 3. Dit toestel is verkrijgbaar in drie verschillende modellen, waarvan de Ultra een enorm 6,8 inch-display heeft. De Deluxe onderscheidt zich van de rest met het volledig metalen design, terwijl de algemene Zenfone 3 duidelijk bedoeld is voor de doorsnee consument.

De Zenfone 3 is de opvolger van de Zenfone 2 en ziet er op het eerste gezicht direct al een stuk aantrekkelijker uit. De achterkant heeft een glazen laagje, en een metalen frame om de boel bij elkaar te houden. De volumeknoppen zitten in dit frame verwerkt, en op de achterkant is een nieuwe vingerafdrukscanner onder de camera te vinden. Het toestel komt beschikbaar in de kleuren goud, blauw, zwart en wit.

De Zenfone 3 heeft een 5,5 inch-scherm, een Snapdragon 625-chip, 3GB of 4GB RAM en 32GB of 64GB aan intern geheugen. Wat software betreft draait het toestel op een zwaar aangepaste versie van Android, waar onder meer ondersteuning voor thema`s en Mobile Manager systeemoptimalisatie aan toegevoegd is. Game Genie helpt je een handje om games op te nemen en te delen.

Foto`s schiet je met de 16 megapixel-camera op de achterkant, die volgens Asus razendsnel moet kunnen scherpstellen. Selfies maak je met de 8 megapixel frontcamera. Tot slot heeft de telefoon  een 3000 mAh batterij die je kunt opladen met de usb-c-poort aan  de onderkant.

Asus zenfone 3 ultra

Benelux release ‘nog onbekend’

Wanneer de Asus Zenfone 3, Ultra en Deluxe uitkomen is nog niet bekend. Ook kon Asus ons nog niet vertellen of de toestellen naar de Benelux komen. Wat prijzen betreft ziet het er in ieder geval goed uit. Het basismodel van de Zenfone 3 zal 249 dollar gaan kosten, wat omgerekend op 223 euro neerkomt. Het model met 4GB RAM en meer intern geheugen kost uiteraard meer.

Naast de nieuwe smartphones heeft Asus ook een virtual reality-headset aangekondigd. De VR-headset heeft stijlvolle leren bandjes om stevig op je hoofd te zetten, en ziet er qua design uit als de Gear VR. Veel over deze headset is er nog niet bekend, omdat Asus hem niet besprak tijdens de presentatie waar de Zenfone 3 onthuld werd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu