Deze 5 Asus-smartphones met dubbele camera’s zijn binnenkort in Nederland te koop

Thomas Haenen
21 september 2017, 19:30
3 min leestijd
Deze 5 Asus-smartphones met dubbele camera’s zijn binnenkort in Nederland te koop

Asus pakt eind deze maand flink uit met maarliefst vijf nieuwe Android-smartphones. Alle toestellen in de Zenfone 4-reeks zijn voorzien van een dubbele camera achterop.

Lees verder na de advertentie.

Productreeks Asus Zenfone 4 officieel onthuld

Asus kennen we hier vooral van de laptops en moederborden, maar sinds eerder dit jaar brengt het bedrijf ook smartphones uit in Nederland. Het bedrijf begon voorzichtig met de Zenfone 3-reeks, die bestond uit verschillende degelijke toestellen in elke prijsklasse. Dit najaar gaat Asus voor het offensief met de Zenfone 4-reeks, die zojuist in Rome gepresenteerd is. Ditmaal gaat het om vijf smartphones, die allen vanaf 30 september in Nederland verkrijgbaar zijn.

Asus Zenfone 4: krachtig vlaggenschip

De Asus Zenfone 4 is het hoofdmodel van de reeks. Achterop zit een primaire 12 megapixel-camera met een diafragma van f/1.8, aangevuld met een tweede 8 megapixel-camera die een bredere kijkhoek heeft. Dat moet resulteren in een camera die goede foto’s schiet in situaties met weinig licht, en die brede landschaps- of groepsfoto’s kan maken.

Het toestel heeft een 5,5 inch-scherm met een full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Aan de binnenkant izt een Snapdragon 630-chip, met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Daarmee kan het toestel niet helemaal tippen aan andere topmodellen, maar de prijs ligt dan ook een stuk lager. De Zenfone 4 adviesprijs is een redelijke 499 euro.

Asus Zenfone 4 Selfie en Selfie Pro: dubbele frontcam

De Zenfone 4 Selfie heeft slechts een enkele 16 megapixel-camera achterop, maar een dubbele camera voorop. Een primaire 20 megapixel-camera wordt ook hier aangevuld met een groothoeklens. Daardoor kun je kiezen tussen haarscherpe selfies, of een groepsselfie met een complete vriendengroep. Ook is de camera voorop voorzien van een flitser.

De dubbele frontcamera van de Selfie 4 Pro doet er nog een schepje bovenop. Naast de groothoeklens zit een 24 megapixel-camera die goed presteert in situaties met weinig licht. Zo kun je ook tijdens een nachtje uitgaan nog foto’s blijven schieten. Deze variant heeft tevens een krachtigere Snapdragon 625-chip.

Beide modellen hebben een 5,5 inch-scherm met full hd-resolutie, een vingerafdrukscanner, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Ook lopen ze allebei op Android Nougat. Voor de Zenfone 4 Selfie betaal je 299 euro, de Zenfone 4 Selfie Pro kost 399 euro.

Asus Zenfone 4 Max: grote accu, weinig geld

Tot slot is er de Zenfone 4 Max, waar Asus twee varianten van uitbrengt. De ZC520KL heeft een 5,2 inch-scherm, met een flinke accu van 4100. De ZC554KL is 5,5 inch groot en heeft zelfs een 5000 mAh accu. Beide smartphones zouden daardoor moeiteloos twee tot zelfs drie dagen zonder opladen moeten kunnen.

Ook deze twee smartphones hebben beide een dubbele camera: eentje van 13 megapixel, en eentje met een brede kijkhoek. Wat vooral opvalt is de indrukwekkende hardware die deze twee smartphones nog aan boord hebben, voor toestellen uit deze prijsklasse. Zo heeft het 5,5 inch-model een zeer ruime 64GB opslagruimte, en het 5,2 inch-model 32GB opslagruimte. Ook hebben beide een 8 megapixel-camera op de voorkant. De Zenfone 4 Max heeft een adviesprijs vanaf 199 euro, waarbij je iets meer betaalt voor het grotere model.

In thuisland Taiwan bracht Asus overigens ook nog een Zenfone 4 Pro uit, met dezelfde Snapdragon 835-chip die ook in vlaggenschepen als de OnePlus 5 en LG V30 zit. De fabrikant zegt geen plannen te hebben om deze variant in Europa uit te brengen.

Lees het laatste nieuws over Asus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Zenfone 4
Asus Zenfone 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu