De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Asus presenteert volgende maand Zenfone 5-reeks’

Thomas Haenen
1 februari 2018, 15:23
2 min leestijd
‘Asus presenteert volgende maand Zenfone 5-reeks’

Asus brengt eind deze maand verschillende nieuwe smartphones naar Barcelona. Op het Mobile World Congress gaat de fabrikant de Zenfone 5-reeks presenteren.

Lees verder na de advertentie.

‘Asus Zenfone 5-aankondiging binnenkort’

Eind februari vindt in Barcelona het Mobile World Congress plaats, waar veel fabrikanten hun nieuwe smartphones voor de komende maanden presenteren. Ook Asus heeft grootse plannen voor het evenement, zo meldt het doorgaans betrouwbare Digitimes. Volgens de Taiwanese bron presenteert het bedrijf binnenkort de Zenfone 5-reeks.

Om hoeveel toestellen het precies gaat, is nog onbekend. Waarschijnlijk zit er in ieder geval één vlaggenschip bij, voorzien van de nieuwe Snapdragon 845-chip. Deze Qualcomm-chip wordt dit voorjaar ook gebruikt in de Sony Xperia Z2 en sommige versies van de Samsung Galaxy S9.

Asus Zenfone 5-aankondiging

Asus’ line-up wordt waarschijnlijk aangevuld met enkele goedkopere smartphones, zoals een Zenfone 5 Max of Zoom. Soms presenteert het bedrijf die alternatieve opties tegelijk met het vlaggenschip, soms worden deze pas later in het jaar gepresenteerd. Het persevenement van Asus waar de nieuwe smartphones worden aangekondigd, vindt plaats op dinsdag 27 februari.

Asus Zenfone Max Plus

Eén van de toestellen die het bedrijf waarschijnlijk zeker presenteert is een aangepaste versie van de Zenfone Max Plus. Een Amerikaanse variant daarvan werd vorige maand getoond op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De Android-smartphone heeft een lage adviesprijs van omgerekend zo’n 200 euro, maar biedt wel een grote 4130 mAh-accu, fors 5,7 inch-scherm en dubbele camera achterop. De versie die in de Verenigde Staten verschijnt loopt nog op Android 7.0 (Nougat), maar een eventuele Europese versie is straks vermoedelijk voorzien van Android 8.0 (Oreo).

Hoewel we alweer toe zijn aan de vijfde generatie Zenfones, is Asus pas sinds kort actief op de Nederlandse mobiele markt. Het bedrijf lanceerde in het voorjaar van 2017 de Zenfone 3-reeks, en kwam dit najaar met de Zenfone 4. Het bedrijf heeft een breed assortiment aan smartphones, maar is hier vooral succesvol met instapmodellen als de Zenfone 4 Max. Die weten zich namelijk te onderscheiden met grote schermen en accu’s voor een relatief lage prijs.

Lees het laatste nieuws over Asus

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Zenfone 5
Asus Zenfone 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu