Dit is de Asus ZenFone AR, een nieuwe augmented reality-smartphone

Thomas Haenen
3 januari 2017, 13:37
2 min leestijd
Dit is de Asus ZenFone AR, een nieuwe augmented reality-smartphone

Details zijn uitgelekt over de Asus ZenFone AR, een nieuwe Android-smartphone voorzien van Project Tango. Het is het tweede toestel met de augmented reality-technologie.

Lees verder na de advertentie.

Asus ZenFone AR specificaties

De voortijdige aankondiging van de Asus ZenFone AR is een foutje van Qualcomm. De chipfabrikant publiceerde vannacht al vrijwel alle informatie over de smartphone, terwijl de aankondiging eigenlijk pas woensdag 4 januari is. De Asus ZenFone AR specificaties en het design liggen daardoor nu al op straat.

Asus ZenFone AR specificaties

De Asus ZenFone AR is een smartphone met ondersteuning voor Project Tango, Google’s augmented reality-project. Het toestel beschikt over verschillende sensoren en camera’s die vrijwel perfect de positie in de echte wereld kunnen bepalen. Zo kunnen virtuele objecten in de echte wereld getoond worden, zodat je bijvoorbeeld je huis kunt inrichten met virtuele meubels. Ook kunnen Tango-smartphones echte afstanden in je huis zeer nauwkeurig meten. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van onder andere een infraroodlaser en dieptesensor.

Lenovo bracht eind vorig jaar de eerste Project Tango-smartphone uit, de Phab 2 Pro. Dat toestel beschikte over een gigantisch 6,4 inch-scherm en alle benodigde sensoren, maar had een relatief zwakke chipset. De Phab 2 Pro was uitgerust met een Snapdragon 653-chip die bij grafisch intensieve applicaties soms lijkt te haperen.

ZenFone AR Snapdragon 821

De ZenFone AR heeft dat probleem niet, want dit toestel wordt uitgerust met een Snapdragon 821. Dat is de krachtigste chip van het moment, die onder andere in de Google Pixel en OnePlus 3T te vinden is. Daardoor biedt de ZenFone AR bovendien ondersteuning voor virtual reality met Google Daydream. In theorie kunnen augmented en virtual reality zelfs gecombineerd worden: met de headset op kan je huiskamer omgetoverd worden tot een omgeving vol virtuele objecten.

Helaas is de kans klein dat de Asus ZenFone AR in Nederland verschijnt. Asus brengt zijn smartphones die doorgaans niet uit. Het toestel wordt later deze week officieel aangekondigd.

Lees het laatste nieuws over Asus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu