Asus brengt Zenfone-serie naar Nederland

Thomas Haenen
10 februari 2017, 11:58
2 min leestijd
Exclusief
Asus brengt Zenfone-serie naar Nederland

Het lijkt erop dat Asus op korte termijn ook Android-smartphones in Nederland gaat verkopen. Verschillende toestellen van de fabrikant zijn plots opgedoken bij webwinkels, zo ontdekte Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

Asus Zenfone Nederland

Asus brengt eind deze maand zijn eerste smartphones uit in Nederland, zo blijkt uit onderzoek van Android Planet. Het zou gaan om de Asus Zenfone 3 Go, Zenfone 3 Max en de Zenfone 3 5,2 en 5,5. Productpagina’s voor deze drie smartphones zijn plots opgedoken bij verschillende Nederland webwinkels, waaronder Centralpoint. Asus Benelux zegt vooralsnog niet te willen reageren.

Dat de toestellen nu al als pre-order beschikbaar zijn, suggereert dat ze op korte termijn officieel aangekondigd worden. Toevallig maakte Asus eerder deze week bekend dat het op 23 februari een evenement organiseert in Amsterdam. De fabrikant heeft niet laten weten wat er op dat evenement gepresenteerd wordt, maar de uitnodiging biedt wel een subtiele hint. Een deel van het Zenfone 3-logo is namelijk in de afbeelding verwerkt. Daarmee lijkt het zeer aannemelijk dat het nieuws over twee weken officieel gemaakt wordt.

Asus Zenfone Nederland

Het Taiwanese Asus is al jaren actief op de mobiele markt, met verschillende Zenfone-toestellen. Die smartphones zijn tot op heden echter nooit in Nederland verschenen. De fabrikant focust zich hier op tablets, laptops en smartwatches, zoals de Asus ZenWatch 3.

Asus Zenfone 3 Go

Met de drie smartphones die vandaag opdoken zou Asus een breed assortiment aan toestellen hebben. De Asus Zenfone 3 Go is een echt instapmodel met een adviesprijs van zo’n 160 euro. Het toestel beschikt over een 5 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Er is een Snapdragon 410-processor aanwezig, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Achterop zit een 13 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. Daarmee is het een degelijk alternatief voor smartphones als de Huawei P8 Lite (2017).

Asus Zenfone Nederland

Asus Zenfone 3 Max

De Zenfone 3 Max heeft een adviesprijs van 289 euro. Het 5,2 inch-toestel is een tikkeltje krachtiger, dankzij een MediaTek-chipset met 8 cores en 3GB werkgeheugen. Er is 32GB opslagruimte aanwezig. Ook hier is een combinatie van 13 en 5 megapixel-camera’s aanwezig achterop en voorop.

Asus Zenfone 3 5,2 en 5,5

De Asus Zenfone 3 moet het vlaggenschip zijn van de reeks, met relatief krachtige hardware. Het bedrijf brengt twee varianten uit, eentje met 5,2 inch-scherm en een ander 5,5 inch-scherm. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop is een 8 megapixel-camera aanwezig, binnen een ruime 32GB opslagruimte. Er wordt een Snapdragon 625-chip gebruikt met 3GB werkgeheugen. De Zenfone 3 kost zo’n 489 euro volgens Centralpoint voor het 5,2 inch-model, en 559 euro voor het 5,5 inch-model. Alle toestellen lopen op Android 6.0 (Marshmallow).

Lees het laatste nieuws over Asus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Zenfone 3
Asus Zenfone 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu