De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Asus presenteert vier nieuwe goedkope ZenPad-tablets in Nederland

Redactie
16 augustus 2015, 13:33
5 min leestijd
Asus presenteert vier nieuwe goedkope ZenPad-tablets in Nederland

Asus heeft dit weekend vier nieuwe ZenPad-tablets gepresenteerd: twee tablets met een 8 inch-scherm, één met een 10 inch-scherm en de opvolger van de goedkope Memo Pad 7; de ZenPad C 7.0.

Lees verder na de advertentie.

Asus ZenPad C 7.0

De ZenPad C 7.0 is een 7 inch-tablet die in tegenstelling tot de Memo Pad 7 van een metalen rand is voorzien, waardoor het apparaat een fraaier design heeft. De achterkant van de tablet is gemaakt van nepleer en voelt een beetje stroef aan, wat bij een zomerse dag de grip ten goede komt. Daarnaast is het ontwerp met 8,4 millimeter dikte iets dunner dan de vorige 7 inch-tablet van Asus. De Zenpad C 7.0 weegt zo’n 265 gram.

zenpadc7

De hardware van de ZenPad C 7.0 bestaat uit een Intel Atom X3-3200-SoC, 1GB aan RAM, 16GB aan opslagruimte en een 7 inch-scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Daarmee is de tablet een echt budgetapparaat, want de resolutie is zelfs voor een 7 inch-scherm een beetje laag.

Wel is er een micro-sd-kaartslot beschikbaar, waarmee de opslagruimte kan worden uitgebreid tot 128GB. Foto’s worden geschoten met de 0,3 megapixel-camera aan de voorzijde of de 2 megapixel-camera aan de achterkant. Vanuit de doos draait de ZenPad C 7.0 op Android 5.0 (Lollipop) en een 3450 mAh-accu voorziet het apparaat van energie.

zenpadc7-2

De ZenPad C 7.0 is per direct te koop voor een adviesprijs van 139 euro. De tablet komt beschikbaar in de kleuren metallic, wit en zwart. In België wordt ook nog een rode variant gelanceerd.

Asus ZenPad 10

De ZenPad 10 is de 10 inch-variant en volgt de Memo Pad 10 op. De tablet beschikt over twee speakers aan de voorzijde en een groot 10 inch-scherm, dat over een vrij lage resolutie van 1200 bij 800 pixels beschikt. Hierdoor ogen de letters en icoontjes een beetje korrelig, wat vervelend is bij een scherm van deze grootte. De hardware is iets beter dan dat van de ZenPad C 7.0, met eenzelfde  Intel Atom X3-3200-SoC maar dan met 2GB aan RAM en 16 of 32GB aan opslagruimte. Laatsgenoemde kan met een micro-sd-kaart worden uitgebreid tot 64GB.

zenpad10

Foto’s worden opnieuw geschoten met de 0,3 megapixel-camera aan de voorzijde of de 2 megapixel-camera aan de achterkant, en met 510 gram is de tablet ook  twee keer zo zwaar als de 7 inch-versie. Dat komt grotendeels door de grotere accu van 4890 mAh. De ZenPad 10, die op Android Lollipop draait, is eveneens per direct te koop voor 229 euro (16GB-versie) en 249 euro (32GB-versie) in de kleuren zwart, wit en metallic.

Asus ZenPad 8.0

De ZenPad 8.0 is de meest interessante tablet uit de nieuwe ZenPad-lineup van Asus. Het  8 inch-scherm, dat volgens veel consumenten het ideale formaat is, toont mooie kleuren maar beschikt helaas wel over een ietwat lage resolutie van 1280 bij 800 pixels. Het scherm oogt op zich prima, maar als je wat nauwkeuriger kijkt zie je dat de letters niet altijd even scherp op het beeld worden getoond.

zenpad8

De achterzijde van de ZenPad 8.0 is te verwijderen, waardoor je een backcover kunt aanschaffen en de tablet op die manier een ander kleurtje kunt geven. Via een inkeping is de backcover te verwijderen, waarna ‘ie vrij gemakkelijk los komt. Het zwarte blokje aan de achterzijde biedt een connectie met de hardware van de tablet, waardoor verschillende hardware-accessoires mogelijk zijn.

zenpad8-2

Eén van de hardware-accessoires is de battery cover, de zogeheten Power Case, die de accuduur verlengt naar veertien uur. Door de cover wordt de ZenPad 8 wel redelijk zwaar en ietwat log, omdat er aan de achterzijde een soort extra kleine tablet erop wordt geklikt.

zenpad8-batterycover

Ook komt er een speciale Audio Cover beschikbaar: een hoesje met een ingebouwde 5.1 surround-set. De cover beschikt over een eigen accu die goed is voor zes uur audioplezier. Door de tablet rechtop te zetten, komt het geluid het beste tot zijn recht. Het geluid klinkt nog een beetje dun – logisch bij een dergelijke constructie -, maar het is voldoende om bijvoorbeeld Uitzending Gemist op vakantie te kijken of de kinderen bezig te houden met een YouTube-video.

zenpad8-cover

De hardware van de ZenPad 8 bestaat uit een Intel Atom X3-3200-SoC, 2GB aan RAM en 16GB opslagruimte. Aan de voorzijde is een 2 megapixel-camera te vinden, aan de achterzijde een 5 megapixel-camera. Het apparaat weegt 350 gram, mede door de flinke 4000 mAh-accu, en draait op Android 5.0 Lollipop.

zenpad8-backs

De ZenPad 8 ligt in de week van 24 augustus in de winkels voor een prijs van 179 euro in de kleuren zwart, wit en metallic, waarbij de gebruiker ook nog keuze heeft uit allerlei backcovers.

Asus ZenPad S 8.0

De ZenPad S 8.0 is het meest premium model uit de huidige 2015-lijn, dat  met een dikte van 6,68 millimeter tevens de dunste tablet is.  Het design bestaat uit een metalen frame en een achterkant van kunststof dat oogt als geborsteld aluminium. De achterkant is in tegenstelling tot die van de ZenPad 8 niet verwijderbaar. Aan de voorkant is een mooi 8 inch-scherm met Gorilla Glass en een resolutie van 2048 bij 1536 pixels te vinden, waarbij de beeldverhouding 4:3 is. Dat is fijn bij het lezen van boeken en bezoeken van websites, maar iets minder handig voor het bekijken van video’s.

zenpads8

De hardware van de ZenPad S 8.0 bestaat uit een Intel Moorefield Z3560-SoC, 2GB RAM, 32GB aan opslagruimte en een usb-c-poort. Foto’s maak je met de  5 megapixel-camera aan de voorkant of de 8 megapixel-camera aan de achterzijde. Via een micro-sd-kaart is de opslagruimte uit te breiden tot 128GB en  de accu moet voor een accuduur van acht uur zorgen. Het aantal mAh’s van de accu is niet door Asus bekendgemaakt.

zenpads8-2

De ZenPad S 8.0 is eind augustus te koop voor een prijs van 279 euro. Consumenten hebben de keuze uit een witte en zwarte variant.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus ZenPad 8.0
Asus ZenPad 8.0

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu