De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

ZenWatch 3 is de eerste ronde smartwatch van Asus

Thomas Haenen
31 augustus 2016, 13:00
2 min leestijd
ZenWatch 3 is de eerste ronde smartwatch van Asus

Asus heeft zojuist de ZenWatch 3 gepresenteerd, een smartwatch met Android Wear en een rond scherm. Het is nog onbekend wanneer de ZenWatch 3 in Nederland verkrijgbaar is.

Lees verder na de advertentie.

ZenWatch 3 officieel: dit moet je weten

zenwatch 3 officieel

Het is voor het eerst dat Asus zijn smartwatch uitrust met een rond scherm. De fabrikant kiest voor een amoled-scherm van 1,39 inch met een resolutie van 400 bij 400 pixels. De ZenWatch beschikt over een laagje Gorilla Glass 3, wat aardige bescherming moet bieden tegen krassen. Gebruikers kunnen de ZenWatch aanpassen met verschillende bandjes, klokstijlen en meer. Aan de zijkant zitten drie kroontjes die gebruikt worden voor de besturing.

Het apparaat loopt op een onbekende versie van Android Wear. De fabrikant levert verschillende diensten mee, zoals ZenFit. Deze app zorgt ervoor dat je genoeg beweging krijgt gedurende de dag en houdt bij welke afstanden je aflegt. De smartwatch beschikt verder over de Snapdragon Wear 2100-chip, die speciaal voor wearables is ontwikkeld, 512MB RAM en 4GB opslag.

De ZenWatch 3 is iets minder dan tien millimeter dik, waarmee het de dunste smartwatch van de fabrikant tot nu toe is. Toch bedraagt de accucapaciteit een aardige 340 mAh. Volgens Asus is dat genoeg om de smartwatch een volle dag zonder opladen te gebruiken. Met de HyperCharge-ondersteuning kun je bovendien in vijftien minuten 60 procent van de accu opladen.

Asus zegt dat er ook een batterypack voor de ZenWatch 3 verkrijgbaar zal zijn, met een capaciteit van 200 mAh. Deze kan op de smartwatch geplaatst worden voor enkele uren extra gebruik. Waar deze pack precies geplaatst wordt, is echter nog niet helemaal duidelijk; Asus heeft er nog geen beelden van vrijgegeven.

ZenWatch 3 release

De ZenWatch 3 gaat 229 euro en wordt waarschijnlijk later dit jaar uitgebracht. Het is nog onduidelijk wanneer de release in de Benelux plaatsvindt, maar hoogstwaarschijnlijk gebeurt dit later dit jaar in de maanden oktober of november. Wanneer er meer informatie bekend is, dan wordt dit artikel bijgewerkt.

Bekijk de ZenWatch 3 aankondigingsvideo

Lees het laatste nieuws over Asus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus ZenWatch 3
Asus ZenWatch 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu