ASUS zet teaservideo voor EEE Pad Transformer 2 tablet online

Redactie
19 oktober 2011, 19:36
1 min leestijd
ASUS zet teaservideo voor EEE Pad Transformer 2 tablet online
ASUS zet teaservideo voor EEE Pad Transformer 2 tablet online

Op de Facebook-pagina van ASUS is een teaservideo te vinden van de EEE Pad Transformer 2 Android-tablet. Uit de video blijkt dat de opvolger van de EEE Transformer dunner zal worden dan zijn voorganger en voorzien is van een toetsenbord dat veel doet denken aan de ASUS Zenbooks die onlangs zijn aangekondigd. Dit zijn zogenaamde ultradunne laptops gemaakt naar het model van de Apple MacBook Air. Het filmpje is vergezeld van de tekst ‘The Next Transformation’ waaruit duidelijk blijft dat het om de Transformer 2 gaat.

Qua hardware is niet bekend wat de specificaties van de ASUS EEE Transformer 2 zullen zijn. In het filmpje is te zien dat het apparaat een camera met een flitser heeft, dat de tablet dunner is, de hoeken meer afgerond zijn en het design van het losse keyboard is vernieuwd. Volgens eerdere geruchten zou de Transformer 2 een 10 inch tablet worden met een 1.4 GHz quad-core NVIDIA Tegra 3 chip. Hiermee zou het de eerste tablet op de markt zijn met vier processorkernen. Aan boord zou 32 GB intern geheugen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Het ligt voor de hand dat het besturingssysteem wederom Android zal zijn. Of dit Honeycomb is of Ice Cream Sandwich is nog de grote vraag. Begin november zou de ASUS EEE Pad Transformer 2 voor het eerst op de markt komen, waarbij nog niet duidelijk is wanneer Nederland aan de beurt is. Wel zal de nieuwe tablet duurder gaan worden de originele Transformer die haar populariteit voor een groot deel te danken heeft aan het losse toetsenbord.

Bron: ASUS Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu