Google en Audi gaan Android-auto uitbrengen

Android-autoGoogle en Audi hebben verregaande plannen om een speciale Android-auto te ontwikkelen en bouwen. Het doorgaans betrouwbare The Wall Street Journal claimt dat beide bedrijven tijdens de elektronicabeurs CES (7-10 januari) een heuse Android-auto die draait op het besturingssysteem van Google en daarmee ook veel multimedia-opties zou krijgen, maar bijvoorbeeld ook navigatie middels Google Maps.

Volgens de Amerikaanse krant werkt ook videokaartmaker Nvidia mee aan het project. Google en Audi zouden plannen hebben om een “compleet nieuwe technologie” voor de auto-industrie te laten zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Googles en Audi’s Android-auto

fourtitude-audi-rs7-1-e1358187732684Het project zou autorijders en bijrijders in staat stellen om apps te draaien, muziek te luisteren, te navigeren en andere diensten te gebruiken die onder andere door Android bekend zijn geworden. Deze Android-versie zou direct binnen de Android-auto draaien en niet middels een apart toestel, zoals een smartphone of tablet, worden aangestuurd.

De keuze voor de autoindustrie is niet vreemd: Google weer dat er nog weinig écht goede multimedia- en productiviteitsdiensten voor auto’s zijn. En daar waar de meesten nu Google Maps-navigatie in de auto via hun smartphone gebruiken, zou dit direct in de Android-auto kunnen worden geïmplementeerd.

Ook zou de interface van Android door velen te herkennen zijn. Ook apps, die veelal naar een specifieke schermgrootte kunnen schakelen, zijn hierdoor gemakkelijk binnen een Android-auto te implementeren.

Andere Android-systemen in auto’s

Er zijn al verschillende op Android gebaseerde systemen beschikbaar voor auto’s, waaronder de Renault R-Link. Audi en Google willen echter een heel systeem op Android maken, waarbij waarschijnlijk alle onderdelen – van het dashboard tot de benzinemeter – op Android draaien of in connectie staan met Android.

Dank Simon voor de toevoeging!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.