Augen GenTouch78-tablet gebruikt illegale Android-software

Redactie
7 augustus 2010, 15:34
1 min leestijd
Augen GenTouch78-tablet gebruikt illegale Android-software
augen android

Je zou denken dat Android gewoon vrij te gebruiken is: het is een open besturingssysteem en Google vraagt er geen royalty’s of andere vergoedingen voor. Toch is er een probleem met de $150 kostende Augen GenTouch78 Android-tablet. Deze tablet wordt verkocht bij Kmart, een goedkope supermarktketen. Volgens een woordvoerder van Google gebruikt de fabrikant niet-gelicenseerde Android-applicaties.

Alleen leden van de Open Handset Alliance (OHA) mogen de software gebruiken. Het Android OS is weliswaar open source, maar bepaalde applicaties (zoals de Android Market) zijn eigendom van Google en mogen niet zomaar op toestellen worden meegeleverd. Dat is bijvoorbeeld de reden waarom de CyanogenMod deze apps niet zomaar mag meeleveren in een custom rom.

Lees verder na de advertentie.

Bij de Augen-tablet speelt mee dat het niet is toegestaan om de Android Market voorgeïnstalleerd op een tablet te leveren. De Dell Streak ontkomt aan die eis omdat het niet zozeer een tablet, maar een mobiele telefoon is. De Market-applicatie op de GenTouch78 werkt overigens niet. Je kunt zoeken naar apps, maar ze niet downloaden.

augen-tablet

Augen wil niet op de beschuldigingen reageren. Ze hebben de applicaties waarschijnlijk uit publiek beschikbare Android-versies gehaald. Er zijn in Azië heel wat klonen en goedkope tablets in de maak, maar die komen veelal niet in westerse winkels terecht omdat de fabrikanten bang zijn voor juridische stappen.

Categorie: Tablets
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's