Augen komt met verklaring voor illegale Android-software

Redactie
9 augustus 2010, 15:26
1 min leestijd
Augen komt met verklaring voor illegale Android-software
augen android

Waarom staan er niet-gelicenseerde Android-applicaties op het Augen Gentouch79 Andoid-tablet? Een beetje knullig, maar het bedrijf is vergeten om de niet-gelicenseerde apps te verwijderen. “Wij installeerden de apps tijdens het ontwikkelproces van de GenTouch78”, zegt CEO Gary Gofman in een verklaring. “Toen we de producten uitbrachten, vergaten we om apps als Android Market te wissen.”

Een voorwaarde om Android Market te installeren is dat de fabrikant lid is van de Open Handset Alliance (OHA), een club met producenten van mobiele telefoons, zoals HTC, Samsung en Motorola. Augen is geen lid van de Open Handset Alliance en mag bepaalde applicaties niet installeren.

Lees verder na de advertentie.

Google trekt overigens niet aan de bel, want de Market-applicatie op de GenTouch78 werkt niet. Je kunt Market wel bezoeken, maar geen apps downloaden.

Overigens is de verklaring van Augen plausibel. De fabrikant noemt de aanwezigheid van de Android Market nergens in de handleiding en ook niet op de verpakking van het product. Foutje bedankt!

Augen gaat toekomstige tablets niet meer leveren met Google Market. het bedrijf hoeft van Google de tablets met Android Market niet terug te halen. Wie al een GenTouch78 heeft, mag dus blijven genieten van het Android Market-logootje.

Wie geïnteresseerd is in de Gentouch78 moeten wij teleurstellen. De tablet is alleen maar te koop in de Verenigde Staten voor de prijs van 149 dollar.

Categorie: Tablets
Thema: Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's