Augmented ID: stemt je profielinfo op de situatie af

augmented idThe Astonishing Tribe liet eerder al van zich horen met een gebruikersinterface voor de T-Mobile G1 en een concept voor het traceren van 3D-oogbewegingen. Nu hebben ze iets nieuws, met de naam Augmented ID. Dit houdt in dat de software gezichtsherkenning gebruikt om profielinformatie aan je te koppelen. Wanneer iemand naar jou kijkt via de camera van de mobiele telefoon, krijgt deze persoon bepaalde informatie te zien: je visitekaartje en linkjes naar sociale netwerken bijvoorbeeld. Je kunt zelf vooraf instellen welke informatie wordt getoond: ga je op stap met vrienden, dan voeg je Facebook toe en moet je een presentatie geven, dan wordt het LinkedIn of een ander zakelijk netwerk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het is op dit moment nog maar een concept. Op de website van The Astonishing Tribe zijn nog meer innovatieve ideeën te zien.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.