De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 6 augmented reality-apps zien we graag na Pokémon GO

Erwin Vogelaar
5 augustus 2016, 19:03
4 min leestijd
Deze 6 augmented reality-apps zien we graag na Pokémon GO

Door het succes van Pokémon GO gaan veel app-makers nu aan de slag met eigen augmented reality-games. Wij zetten alvast wat merken op een rijtje waarvan wij graag een GO-versie willen zien.

Lees verder na de advertentie.

Augmented reality-apps

Pokémon GO laat zien dat augmented reality werkt. Dat zien wij, dat zien alle spelers en dat zien ook andere app-makers. Daarom verwachten we de komende jaren nog een hoop games die deze technologie gaan gebruiken. Natuurlijk werkt Pokémon GO voornamelijk door het gebruik van het extreem populaire Pokémon-merk, maar er zijn meer merken die zouden kunnen aanslaan als ar-game. Games die wij tevens bijzonder graag willen spelen. Hieronder zetten we onze ideeën op een rijtje.

1. Harry Potter GO

De meeste oproepen via social media en andere kanalen zijn er voor een Harry Potter-game. Niet zo gek, want het merk past enorm goed in het model van Pokémon GO. Vervang de Poké Balls met toverstokjes en de Pokémon met allerlei magische wezens. Uiteraard kun je daar de vele magische spreuken uit de Harry Potter-wereld aan toevoegen om bijvoorbeeld met de wezens te vechten of de strijd aan te gaan met andere spelers.

Stel je voor dat je tegenover elkaar staat, met je smartphone naar de ander wijst en achter elkaar de juiste spreuken moet uitspreken om te vechten en te verdedigen. Expelliarmus! Expecto Patronum! Protego (Prote GO)! De wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

2. Ghostbusters GO (of GOstbusters)

Ghostbusters past op zo’n zelfde manier bijzonder goed in dit model. Vervang de ballen met de Proton Pack en de Pokémon met allerlei spoken in de wereld die je enkel kunt zien via je smartphonescherm. Omdat je deze spoken opslaat in je rugzak, kun je ze ook weer oproepen om mee te vechten.

augmented reality-apps

Werk vervolgens samen met andere spelers om de grootste monsters te verslaan, zoals een enorme Stay Tuft Marshmallow Man of het Vrijheidsbeeld die door de Nederlandse en Belgische straten lopen. Verzamel het ectoplasma om bijvoorbeeld upgrades te kopen, zoals een sterkere Proton Pack. Nu Ghostbusters weer in de aandacht is door de nieuwe film, zien wij het wel gebeuren.

3. LEGO (LE GO!)

Over het idee van een LEGO-game met augmented reality worden we nu al iets te enthousiast. Stel je voor dat je onderweg allerlei LEGO-blokjes tegenkomt die je kunt verzamelen. Thuis kun je vervolgens met deze steentjes aan de slag om figuurtjes te bouwen. Met deze figuurtjes kun je vervolgens weer op straat tegen andere spelers vechten of bijvoorbeeld LEGO-bouwwerken verslaan. Of bouw zelf buiten een bouwwerk dat vervolgens voor alle spelers te zien is.

4. WarCraft GO

Gamemaker Blizzard heeft al laten zien dat het WarCraft-merk op bijzonder diverse manieren in te zetten is. Uiteraard zijn er de bekende WarCraft-games, maar ook de WarCraft-film en natuurlijk onze favoriet: Hearthstone. Dit kaartspel laat al goed zien dat het het verzamelelement zeer goed bij dit merk past. Er zijn veel mogelijkheden voor augmented reality. Veel mensen kennen de fantasiewezens al en ook vechten is een vast onderdeel van WarCraft.

5. Pac-Man GO

Als we wat meer retro gaan qua gamemerken, dan is Pac-Man ook een tof idee. Alles in die game draait al om verzamelen. Van de kleine bolletjes in de wereld, naar de grotere bollen waar je onverslaanbaar door wordt. Vergeet daarnaast de stukken fruit niet.

augmented reality-apps

Hoe de spookjes zouden moeten werken, zijn we nog niet helemaal over uit. Wellicht krijg je de macht om achter andere spelers aan te rennen en ze te verslaan als je dichtbij bent? Het zou hilarische situaties opleveren. We hopen dan wel dat er een luid ‘waka waka waka’ geluid uit je smartphone komt.

6. Animal Crossing GO

Animal Crossing van Nintendo komt later dit jaar al naar onze smartphones, maar wat als het ook een augmented reality-game wordt waarin je uitgebreid je huis kunt inrichten met bijzondere items? Het zou een rustige game zijn waarin je archeologische ontdekkingen kunt doen in je eigen tuin en er allerlei dieren op bezoek komen. Een augmented reality-ervaring waarin je leefomgeving gewoon net iets mooier en beter wordt, want we gaan niet met elke augmented reality-app buiten rondrennen.

Van welk merk zien jullie graag een ar-game? Dragon Ball Z? Doctor Who? Grand Theft Auto? Assassin’s Creed? Laat het ons weten in de reacties!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu