Augmented reality: doorbraak dankzij Android (documentaire)

layar arAndroid heeft ervoor gezorgd dat augmented reality een doorbraak heeft gemaakt bij het grote publiek. Dat is te zien in onderstaande documentaire van Mirte Brethouwer en Fabian van Sluijs, twee studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam. De studenten gingen naar de augmented reality-flashmob op de Dam (24 april 2010) en praatten met deskundigen. Ook komt Maarten Lens-Fitzgerald, oprichter van Layar, aan het woord.

Dankzij het kompas in de eerste Android-toestellen werd het mogelijk om het concept van augmented reality, wat eigenlijk al tientallen jaren bestond, voor de massa beschikbaar te maken. Ook Joris Dormans, docent Game Design aan de Hogeschool van Amsterdam komt aan het woord en geeft wat voorbeelden hoe je anders naar je omgeving kunt kijken met augmented reality.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.