Augmented Reality Flashmob: morgenmiddag in Amsterdam
Redactie

flashmob
Morgen kun je om 14:00 op de Dam in Amsterdam terecht voor de eerste augmented reality flashmob. Geïnteresseerden nemen hun iPhone- of Android-toestel mee om filmhelden zoals Darth Vader, Superman en de Smurfen in actie te zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Om de augmented reality-beelden te zien zul je een applicatie zoals Layar moeten installeren, waarin je via de contentlaag ARflashmob de figuren te zien krijgt. Ook kun je zelf een 3D-model aanmaken met de AndAR-applicatie voor Android. Op onderstaande foto’s is te zien hoe het werkt:

layars

Op de grond liggen AR-markers in de vorm van QR-codes. Door je telefoon erop te richten komen de 3D-figuren tot leven. Er worden honderden mensen verwacht tijdens deze flashmob. Op zaterdag 24 april 2010 om 14:00 uur plaatselijke tijd kun je op de Dam in Amsterdam erbij zijn.

Meer info: Augmented Reality Flashmob

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.