De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Awoken: leren lucide dromen met je Android

Gijs Ettes
30 juli 2013, 12:08
1 min leestijd
Awoken: leren lucide dromen met je Android
awoken

Met Awoken kun je een poging doen om lucide dromen onder de knie te krijgen. Lucide dromen houdt in dat je jezelf bewust bent van je acties en keuzes in een droom, zodat je deze bijvoorbeeld kunt beïnvloeden naar wens.

Leren lucide dromen is geen fabeltje, maar niet veel mensen kunnen eerlijk beweren dat het ze weleens gelukt is. Met Awoken kun je de kans op een lucide droom iedere dag een stukje bij beetje vergroten. De app laat je bijvoorbeeld drie keer per dag een ‘reality check’ uitvoeren. Hierdoor wordt je er onbewust in getraind om geregeld te checken of er niets geks is aan je omgeving, wat zou helpen bij het kunnen beïnvloeden je dromen.

Lees verder na de advertentie.

De app komt echter ook een beetje in Inception-sferen terecht met zijn Totem Sound: dit geluid kun je laten afspelen om lucie dromen te triggeren op den duur. De app herinnert je er ook iedere ochtend aan om je droom even op te schrijven. Kennis is immers macht, en het onthouden van je dromen is eveneens een belangrijke stap.

Als je al dat trainen even zat bent, geeft de app je ook de mogelijkheid om er voor een paar dagen mee te stoppen. Daarna herinnert Awoken je er weer aan om je training op te pakken. Android-app Awoken is volledig gratis en overzichtelijk in het gebruik. De app is wel volledig in het Engels.

Download: Awoken (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu