Google Glass-bedenker verlaat Google voor Amazon

Redactie
14 juli 2014, 19:02
1 min leestijd
Google Glass-bedenker verlaat Google voor Amazon
Babak Parviz

Google Glass-bedenker Babak Parviz verlaat Google om bij Amazon aan de slag te gaan. Het is onduidelijk wat Parviz precies bij Amazon gaat doen, maar mogelijk gaat hij werken aan nieuwe manieren om content aan de man te brengen, zoals de 3D-mogelijkheden benutten van de Fire Phone van Amazon, waarmee Amazon-klanten op verschillende innovatieve manieren content als video’s en series maar ook producten kunnen kopen. Parviz heeft zijn overstap via Google+ laten weten.

Daarnaast was Parviz de bedenker van de slimme lens die aan de tranen van diabetici kon analyseren wat de glucosewaarde bedraagt. Daarnaast was de ex-Google-medewerker nog verantwoordelijk voor een lijst met innovaties die nog niet door Google naar buiten zijn gebracht.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass kopen? Dit moet je weten

google glass opvolger

Google stelt het Explorers programma steeds meer open, waardoor het ook voor Nederlandse en Belgische consumenten – zij het met wat omwegen – mogelijk wordt om de slimme bril aan te schaffen. Overigens blijft Google benadrukken dat de huidige versie nog een prototype betreft, waar nog het nodige mis mee is. Geruchten gaan dat Glass mogelijk in het vierde kwartaal van 2014 voor consumenten verschijnt, voor een adviesprijs van circa 600 dollar. Meer weten? Lees dan onze uitgebreide Google Glass review, met een eveneens uitgebreide videoreview.

Lees meer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu