De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bang & Olufsen voegt Google Assistent-ondersteuning toe aan Beosound-speakers

Thomas Haenen
18 december 2018, 12:14
2 min leestijd
Bang & Olufsen voegt Google Assistent-ondersteuning toe aan Beosound-speakers

De peperdure Beosound-speakers van Bang & Olufsen ondersteunen voortaan ook de Google Assistent. Dat verandert de speakers met hoogwaardig geluid in feite in een alternatief voor de Google Home.

Lees verder na de advertentie.

Bang en Olufsen Beosound Google Assistent-ondersteuning aangekondigd

De Beosound 1 is direct met Google Assistent-ondersteuning beschikbaar, de Beosound 2 volgt halverwege januari 2019. Beide speakers zijn in Nederland online verkrijgbaar, maar ook bij verschillende Bang & Olufsen-showrooms. Ze zijn wel aardig prijzig: de Beosound 1 kost 1500 euro, voor de Beosound 2 betaal je liefst 2000 euro. Voor datzelfde bedrag kun je bijvoorbeeld ook vijftig keer de Google Home Mini in huis halen.

Bang en Olufsen Beosound Google Assistent-ondersteuning

De speakers van Bang & Olufsen onderscheiden zich dan ook vooral met hoogwaardig geluid. Beide Beosound-speakers bieden een combinatie van verschillende speakers. De Beosound 2 heeft bijvoorbeeld één tweeter, twee midrange-speakers, een woofer en stevige bas ingebouwd. Ze hebben een vrij futuristisch ontwerp en zijn bijna een halve meter hoog. De Beosound 1 is draadloos, en kan zonder stroom zestien uur spelen.

Alle Google Home-functies met beter geluid

Het geluid is een flinke upgrade ten opzichte van de Google Home: in onze review omschrijven we het geluid daarvan als “goed, maar niet geweldig. Zeker als het geluid wat harder staat is de audio wat minder rijk dan bij een serieuze speaker. Podcasts, radioshows en alles met vooral stemmen klinkt prima, maar bij muziek gaan de kleinere klanken soms verloren.”

Met de Beosound-speakers heb je nu toegang tot alle features die de Google Home ook biedt. Roep ‘OK Google’ en vraag de Assistent om muziek van je favoriete artiest, en deze begint gelijk te spelen. Daarnaast kan de Beosound het laatste nieuws en weersvoorspellingen geven en het licht in je huis aansturen. Beide speakers hebben bovendien een ingebouwde Chromecast, zodat je muziek kan casten vanuit apps op je smartphone.

Lees meer over de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu