Barnes & Noble eReader draait mogelijk op Android [update]

Redactie
9 oktober 2009, 12:08
1 min leestijd
Barnes & Noble eReader draait mogelijk op Android [update]
android ereader barnes noble

Barnes & Noble is de grootste boekhandelsketen in de VS en tevens de grootste concurrent van Amazon.com. Het succes van Amazon’s Kindle is aan Barnes & Noble niet onopgemerkt voorbijgegaan. Ze zijn bezig met het maken van een eigen ebookreader en die zou best eens op Android kunnen draaien. Deze informatie werd gelekt door iemand die mobiele applicaties voor B&N ontwikkeld en diepgaande informatie had over de applicatieprojecten waar ze mee bezig zijn.

Het zou een slimme keuze zijn, want de huidige ebook-readers zijn nogal ‘domme’ apparaten die weinig meer kunnen dan digitale boeken tonen en muziek afspelen.

Lees verder na de advertentie.

Door voor Android te kiezen komen er veel meer mogelijkheden bij: draadloze toegang (maar dat heeft de Kindle ook), enorm veel extra software (mits geschikt gemaakt voor het 6 inch scherm), een eigen interface en tegen minimale ontwikkelkosten, want het besturingssysteem is er al en is gratis te gebruiken. Er zijn al Android-drivers voor E-Ink, het elektronische papier dat in een ebook-reader kan worden gebruikt om een zo realistisch mogelijke beleving te geven. Een andere aanwijzing zou kunnen zijn, dat B&N tot nu toe veel moeite in iPhone- en BlackBerry-apps heeft gestoken, maar nog geen Android-applicatie heeft uitgebracht.

Sinds april gaan er al geruchten over een eReader van B&N, maar een recente goedkeuring van de FCC maakt duidelijk dat het apparaat daadwerkelijk bestaat. Volgens de Wall Street Journal komt het apparaat volgende maand op de markt. Er zit in ieder geval een virtueel toetsenbord op. Amazon.com gaat de komende tijd een internationale versie van de Kindle uitbrengen, die geschikt is voor het GSM-netwerk. Maar daar draait geen Android op.

Categorie: Tablets
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's