Barnes & Noble eReader draait mogelijk op Android [update]

android ereader barnes nobleBarnes & Noble is de grootste boekhandelsketen in de VS en tevens de grootste concurrent van Amazon.com. Het succes van Amazon’s Kindle is aan Barnes & Noble niet onopgemerkt voorbijgegaan. Ze zijn bezig met het maken van een eigen ebookreader en die zou best eens op Android kunnen draaien. Deze informatie werd gelekt door iemand die mobiele applicaties voor B&N ontwikkeld en diepgaande informatie had over de applicatieprojecten waar ze mee bezig zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het zou een slimme keuze zijn, want de huidige ebook-readers zijn nogal ‘domme’ apparaten die weinig meer kunnen dan digitale boeken tonen en muziek afspelen.

Door voor Android te kiezen komen er veel meer mogelijkheden bij: draadloze toegang (maar dat heeft de Kindle ook), enorm veel extra software (mits geschikt gemaakt voor het 6 inch scherm), een eigen interface en tegen minimale ontwikkelkosten, want het besturingssysteem is er al en is gratis te gebruiken. Er zijn al Android-drivers voor E-Ink, het elektronische papier dat in een ebook-reader kan worden gebruikt om een zo realistisch mogelijke beleving te geven. Een andere aanwijzing zou kunnen zijn, dat B&N tot nu toe veel moeite in iPhone- en BlackBerry-apps heeft gestoken, maar nog geen Android-applicatie heeft uitgebracht.

Sinds april gaan er al geruchten over een eReader van B&N, maar een recente goedkeuring van de FCC maakt duidelijk dat het apparaat daadwerkelijk bestaat. Volgens de Wall Street Journal komt het apparaat volgende maand op de markt. Er zit in ieder geval een virtueel toetsenbord op. Amazon.com gaat de komende tijd een internationale versie van de Kindle uitbrengen, die geschikt is voor het GSM-netwerk. Maar daar draait geen Android op.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.