De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

BDB-SPB: Belgische weersvoorspellingen zeven dagen vooruit

Redactie
19 november 2010, 19:24
1 min leestijd
BDB-SPB: Belgische weersvoorspellingen zeven dagen vooruit
weer-1
weer-2

Zin om komend weekend een dagje naar Gent te gaan? Of een midweekje naar Brussel? Het is dan wel belangrijk om de weersomstandigheden in de gaten te houden. Niemand zit te wachten op een verregend vakantie. BDB-SPB is een nieuwe applicatie die de weersvoorspelling zeven dagen vooruit toont. De applicatie is gemaakt door Jef Waumans. “Ik ontwikkelde dit enkele jaren terug als Google Gagdet en aangezien ik wilde leren om Android-applicatie te ontwikkelen leek het me een geschikt projectje.”

BDB-SPB is geen unieke applicatie. “Er bestaat al een soortgelijke app, maar die vind ik eigenlijk iets te complex”, zegt Waumans in een interview met Android Planet. “Ik vind het leuk als een app precies en snel toont wat je wil, zonder dat je hiervoor vijf of zes stappen moet doorlopen. Daarnaast zijn er natuurlijk de internationale weerdiensten, maar ik ben er vrij zeker van dat lokale specialisten het weer beter kunnen voorspellen dan weercomputers.”

Lees verder na de advertentie.

De applicatie gaat uit van het KISS-principe. “Keep It Simple & Stupid”, legt Waumans uit. “Bovendien is de data gebaseerd op de voorspellingen van http://www.bdb.be, die meestal bijzonder juist zijn. De app heeft ook een tweetalige interface wat voor België zeer belangrijk is.”

De applicatie is gratis te downloaden. Waumans: “Ten eerste vind ik de app te eenvoudig om er geld voor te vragen, dat zou ik echt niet durven, ten tweede is de data publiek en gratis beschikbaar op de website van BDP. Mijn geld verdien ik als freelance software-ontwikkelaar. Met projectjes als deze en Fivegeese (www.fivegeese.com) combineer ik studie met persoonlijke marketing.”

Scan de QR-code onder dit bericht om de applicatie te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu