De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Bedenker Sony Nexus-hoax hield de techwereld voor de gek, legt uit hoe en waarom

Redactie
20 oktober 2012, 14:22
1 min leestijd

De twee gelekte foto’s van de Sony Xperia Nexus (of de Sony Nexus X) waren volgens Android Planet en andere media verdacht. Niet alleen omdat de foto vrij ‘gemaakt’ oogde, maar ook omdat de metadata niet met de gegevens in de foto klopten. De twee foto’s blijken nep te zijn en de bedenker van Sony Nexus-hoax schrijft in een hele interessante blog hoe hij de hoax heeft bedacht, uitgevoerd en wat voor effect een lek op de technologiemedia heeft. De foto’s zijn gemaakt door een indrukwekkende 3D-render van verschillende Xperia-smartphones, waaronder de Xperia Ion en Xperia TL, samen met wat details van de huidige Galaxy Nexus. Daarnaast voegde hij vingerafdrukken en krasjes aan het toestel toe en maakte hij de foto’s wazig, zodat het meer op een ‘echte’ lek zou lijken.

De bedenker van de hoax, die graag anoniem wil blijven, laat in zijn blog zien hoe het verhaal werd opgepakt, hoe snel het zich verspreidde en hoe het komt dat maar weinigen in de juiste richting van de hoax zaten. Het idee achter de hoax was om te kijken hoe technologiemedia met anonieme tips en lekken omgaan en om de discussie over een Sony Nexus-smartphone te starten. Volgens de hoaxer is er een hele grote markt hiervoor en wilde hij dat aan Google en Sony duidelijk maken.

Lees verder na de advertentie.

De bedenker van de hoax heeft nog een laatste mededeling voor degenen die met een dode mus blij zijn gemaakt: “Het spijt mij echt.”

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu