Bedien je desktopcomputer op afstand met RemoteDroid

RemoteDroidHet is eigenlijk niets nieuws, want het kan op andere mobiele platformen al veel langer. Maar toch is het elke keer weer cool om te zien dat het kan: RemoteDroid is een applicatie waarmee je je thuiscomputer op afstand kunt bedienen. Het Android-toestel doet dienst als muis en toetsenbord. De oplossing is geschikt voor Windows, Mac en Linux. Je kunt het muispijltje bedienen met de trackball of via het touchscreen. Op het touchscreen vind je ook de linker- en rechtermuisknop.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het toetsenbord kun je via het scherm bedienen. Maar voordat het allemaal werkt moet je eerst op de computer een serverapplicatie installeren, die je kunt vinden op de website van RemoteDroid. Vanuit de Android Market installeer je vervolgens de benodigde Android-applicatie voor je mobiele telefoon. Hieronder een filmpje waarmee je kunt zien hoe het werkt.

Meer info: RemoteDroid

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.