Placeholder
Redactie

'Ontwikkelaar' Bright Studios biedt nepspellen aan in Android MarketMomenteel zijn er enkele spellen in de Android Market te vinden van de niet-bestaande ontwikkelaar Bright Studios. Dit ‘bedrijf’ biedt vervalsingen aan van populaire titels zoals Tiny Wings, Plants Vs. Zombies en Hanging With Friends. Download en installeer je deze apps, dan krijg je een zwart scherm met de foutmelding error als je ze opent. Als dit jou mocht overkomen, vraag dan onmiddelijk je geld terug in de Android Market en verwijder de app van je Android-apparaat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Een gebruiker van Reddit meldde de scam op de website toen hij Hanging With Friends downloadde en merkte dat deze niet was uitgebracht door Zynga, maar door het onbekende Bright Studios. Hij kreeg een foutmelding toen hij het spel wilde openen, en begon twintig minuten later op onderzoek uit te gaan. Hierna merkte hij dat er iets mis was, maar toen was het al te laat om de dollar die hij voor de app betaald heeft terug te krijgen.

Mocht je ooit een malfide app downloaden, vraag dan onmiddelijk je geld terug. Voor iedere app die je downloadt krijg je je geld terug als je binnen de eerste vijftien minuten besluit om dit te doen. De app Hanging With Friends lijkt inmiddels verwijderd te zijn, maar de corrupte Tiny Wings en Plants vs. Zombies versies staan nog wel in de Android Market.

Nepversies Tiny Wings en Plants vs. Zombies

Bron: Reddit

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.