De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Video: Samsung presenteert bedtijdverhaaltjes voor Gear VR

Erwin Vogelaar
29 april 2016, 19:02
2 min leestijd
Video: Samsung presenteert bedtijdverhaaltjes voor Gear VR

Wil je een bedtijdverhaaltje voorlezen aan je kinderen terwijl je er fysiek niet bij bent? Samsung schiet te hulp met Bedtime VR Stoires.

Lees verder na de advertentie.

Bedtime VR Stories

We zitten in het jaar van virtual reality. Zowel de Oculus Rift als de HTC Vive worden naar de eerste klanten uitgestuurd en ook voor Google Cardboard en Gear VR worden steeds nieuwe toepassingen bedacht. De nieuwste toepassing voor Gear VR is wel een hele eigenaardige. Samsung hoopt dat ouders hun kinderen vlak voor het slapen een Gear VR opzetten, zodat ze een bedtijdverhaaltje in virtual reality kunnen beleven. Samen met jou, als je zelf niet aanwezig bent. Hoe dit werkt, kun je in onderstaande 360-graden-video bekijken.

De app die Samsung hiervoor maakt heet Bedtime VR Stories. Hierin stappen kinderen in virtuele werelden waar ze allerlei grappige personages tegenkomen zoals Robot Jo en Jen de Penguin. Het principe klinkt echter wat vreemd, dat je kinderen opscheept met een vr-ervaring in plaats van dat je de moeite neemt om samen tijd door te brengen.

Toch ziet Samsung het wat socialer dan het klinkt. De app kan namelijk een manier zijn om samen met je kinderen een bedtijdverhaal te beleven als je zelf niet fysiek aanwezig bent. De ouder doet een Gear VR-headset op, terwijl het kind Google Cardboard opzet. Samen kun je dan een verhaaltje beleven, terwijl de ouder het verhaal vertelt.

Er zijn een hoop vragen die bij ons opkomen. Is het bijvoorbeeld slim om een kind een helder scherm voor te schotelen vol blauw licht zo vlak voor het slapen? Samsung is de app nog aan het testen, dus het niet zeker of hij  ooit op de markt komt. Elke maker van vr-brillen is nu druk bezig om applicaties te verzinnen waarmee hun bril opvalt boven de andere brillen. Is Bedtime VR Stories daar één van?

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu