Bekijk een livestream vanaf je Android-toestel met Dropcam

Redactie
3 februari 2011, 13:04
1 min leestijd
dropcam

Een livestream opzetten: dat is toch iets voor verslaggevers? Nee hoor, al heel lang niet meer! Je kan het al een geruime tijd zelf doen met keuze uit meerdere opties. Dropcam is één van deze opties. Installeer de Android-applicatie en zorg dat de Dropcam-camera aan het stroom ligt én is aangesloten op een Wi-Fi-netwerk. Vervolgens kun je op jouw Android-telefoon zien wat de camera registreert, of je nu uithangt in een café in Milaan of in een discotheek in New York.

De gratis Android-applicatie is te downloaden in de Market en heeft interessante features. Zo registreert dit slimme apparaat wat voor bewegingen of geluiden er worden gemaakt en slaat deze beelden op een speciale plek op. Hierdoor kun je meteen zien wat er bij jouw thuis is gebeurd toen je op vakantie was. Wil je meerdere Dropcam-camera’s plaatsen en deze bekijken op je smartphone of tablet? Ook dat is mogelijk. Wat je nodig hebt om een livestream te volgen is een account bij Dropcam en een Android toestel met minimaal Android 2.2 om de app te installeren.

Lees verder na de advertentie.

De prijs van deze camera is ongeveer € 145,-. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een gratis of een betaald account aan te maken. Wie betaalt krijgt meer opties, zoals het langer kunnen terug kijken van je opnames en notificaties van beweging of geluid. De resolutie van deze cloud camera is helaas niet bijzonder goed, deze staat namelijk op QVGA 320×240.

Zou je de applicatie eerst tot een test willen nemen voor je een Dropcam koopt? Dat kan! Er zijn namelijk genoeg mensen die livestreams open hebben staan die jij kan zien vanaf jouw app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu