BelCompany verkoopt vanaf 2012 alleen nog Vodafone-abonnementen

Redactie
19 juli 2011, 11:15
1 min leestijd
BelCompany verkoopt vanaf 2012 alleen nog Vodafone-abonnementen
belcompany

Winkelketen BelCompany zal vanaf 2012 alleen nog abonnementen van Vodafone aanbieden. Dit heeft te maken met de geplande overname van BelCompany door Vodafone. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) geeft goedkeuring voor de overname, op voorwaarde dat er alleen nog Vodafone-abonnementen te koop zijn. De NMa wil daarmee voorkomen dat providers het prijsbeleid op elkaar kunnen afstemmen door eigen winkels.

Vodafone mag geen KPN- en T-Mobile-abonnementen aanbieden in de eigen winkels en er mogen in de KPN- en T-Mobile-winkels ook geen Vodafone-abonnementen worden verkocht. Alleen dan geeft de NMa toestemming en kan de keuzevrijheid van consumenten worden gegarandeerd. De beslissing om alleen Vodafone-abonnementen te verkopen heeft nogal een impact op het Nederlandse winkelaanbod, want BelCompany is een van de grootste telecomwinkelketens van Nederland.

Lees verder na de advertentie.

BelCompany is nu nog eigendom van Macintosh Retail Group en omvat 210 filialen. Zodra Vodafone eigenaar wordt zal het aanbod dat ze verkopen veranderen, maar de naam op de gevels niet. De winkels zullen nog steeds als BelCompany in het straatbeeld te herkennen zijn. Vodafone liet al eerder weten de BelCompany-keten te willen overnemen, maar er moest behalve goedkeuring van de NMa ook goedkeuring van de ondernemingsraden komen.

Meer info: NMa

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu