`België krijgt eind september betaalde Android-apps‘

Redactie
20 september 2010, 11:07
1 min leestijd
`België krijgt eind september betaalde Android-apps‘
android for business

Momenteel zijn betaalde Android-apps maar in 9 landen wereldwijd te krijgen. Nederland staat erbij, maar de Belgen moesten zich tot nu toe met alleen gratis apps tevreden stellen. Volgens een Belgische Android-site komt daar nu verandering in: binnen een paar dagen kun je ook in België betaalde Android-apps downloaden.

De website BeMobile heeft de informatie van sociale netwerken gehaald en na een artikel op Frandroid is het inmiddels overal op Twitter te vinden. Maar echte bewijzen zijn er nog niet. Ontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld nog niet in de backoffice van de Android Market aangeven, dat ze voortaan hun betaalde apps ook in België kunnen aanbieden. België staat nog steeds doorgestreept als land voor betaalde apps:

Lees verder na de advertentie.

android market landen

Als betaalde apps in een bepaald land beschikbaar komen, krijgen ontwikkelaars meestal vooraf een seintje dat ze hun apps kunnen aanmelden. Bij de Android Market moet je als ontwikkelaar per land aangeven of je je apps er wilt verkopen. Dat voorkomt dat de Nederlandse Android Market wordt overspoeld door Japanse apps waar je toch niets mee kunt.

België staat wel gewoon in het lijstje waar je als ontwikkelaar gratis apps kunt aanbieden:

android market gratis apps

Momenteel zijn betaalde Android-apps alleen te vinden in:

  1. Nederland
  2. Frankrijk
  3. Duitsland
  4. Oostenrijk
  5. Italië
  6. Spanje
  7. Verenigd Koninkrijk
  8. Verenigde Staten
  9. Japan

In de eerder getoonde screenshots zijn ook Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea te zien als landen waar ontwikkelaars al betaalde apps kunnen aanleveren. Maar België staat er toch echt niet bij.

Met dank aan Pieter Born van BluMedialab.com voor het toesturen van de screenshots.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's