Google Assistent mogelijk snel ook in België: aankondiging binnenkort

Thomas Haenen
23 mei 2019, 15:11
2 min leestijd
Google Assistent mogelijk snel ook in België: aankondiging binnenkort

Vlaamse Android-gebruikers kunnen mogelijk al vanaf eind deze maand met de Google Assistent aan de slag. Een uitnodiging voor een evenement op 28 mei suggereert dat het stemgestuurde hulpje er snel aan komt.

Lees verder na de advertentie.

‘Belgische Google Assistent binnenkort beschikbaar’

“Oké Google, wat heb je aan te kondigen,” leest een uitnodiging die Google naar Vlaamse en Waalse media heeft gestuurd. Het evenement vindt plaats op dinsdag 28 mei. Hoewel de aankondiging verder geen hints prijsgeeft, lijkt het vrijwel zeker om de onthulling van de Belgische Google Assistent te gaan.

In Nederland is de Google Assistent sinds de zomer van 2018 beschikbaar. Omdat er nogal wat verschillen zitten tussen het Nederlands en Vlaams, heeft Google ervoor gekozen een lokale versie van de Assistent te ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor de Waalse versie, hoewel de Assistent al geruime tijd beschikbaar is in Frankrijk.

Belgische Google Assistent

Google moet namelijk niet alleen veel vragen en opdrachten vertalen, maar ook aanpassingen maken voor de lokale markt. Zo zijn er grappige Google Assistent antwoorden op Nederlandse grappen als ‘hoe lang is een Chinees’. Bovendien werkt het spraakgestuurde hulpje samen met veel lokale diensten als Albert Heijn, ING Bank en Transavia. In België werkt Google waarschijnlijk aan soortgelijke samenwerkingen. Zo bleek eerder al dat de Belgische supermarktketen Colruyt de Assistent gaat ondersteunen.

→ Lees ook: via deze Google Assistent Actions kom je in contact met bedrijven

Google Home en Home Mini mogelijk ook in België

Wanneer de Belgische Google Assistent precies beschikbaar is, weten we nog niet. Toen Google de Nederlandse introductie van de dienst aankondigde, duurde het nog enkele maanden voordat deze daadwerkelijk beschikbaar was. Ook is nog onzeker of stemgestuurde speakers als de Google Home, Home Mini en Nest Hub straks in België verkocht worden.

De Google Assistent is een hele uitgebreide, stemgestuurde hulp. Je kunt de Assistent niet alleen vragen stellen, maar ook opdrachten geven. Soms biedt de Assistent van zichzelf al ondersteuning. Zo kan hij je ‘s ochtends waarschuwen als er files op weg naar je werk zijn, of attenderen op aankomende afspraken. Ook zijn er vele ‘Actions’ ontwikkeld door andere bedrijven, zodat je bijvoorbeeld de lampen of thermostaat in huis kan aansturen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu