De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Colruyt: ‘Belgische Google Assistent in de maak, functie al klaar voor tests’

Thomas Haenen
11 februari 2019, 12:06
2 min leestijd
Colruyt: ‘Belgische Google Assistent in de maak, functie al klaar voor tests’

De Belgische supermarktketen Colruyt experimenteert met ingesproken boodschappenlijstjes op de Google Assistent. Dat suggereert dat ook Belgen binnenkort met de Google Assistent en Home aan de slag kunnen.

Lees verder na de advertentie.

Colruyt start eerste Belgische Google Assistent-test

Colruyt zoekt zo’n honderd klanten die de komende weken de Google Assistent-functie van de supermarktketen willen testen. Deze gebruikers kunnen tegen de Google Assistent praten om toe te voegen aan hun boodschappenlijstje. Daarbij is er een koppeling met de MyColruyt-app om de toevoegingen te personaliseren. “Als iemand water toevoegt, stel de app een fles Boni Selection-mineraalwoter voor als de klant die vaak koopt,” aldus de keten.

De Google Assistent is eigenlijk nog niet beschikbaar in België. Een Franse versie is al geruime tijd beschikbaar, en sinds de zomer van 2018 is er ook een Nederlandse Google Assistent. Een variant gemaakt voor de Belgische markt, die Frans en Waals spreekt, is er nog niet. Colruyt zegt wel dat daar aan wordt gewerkt.

“Google werkt momenteel aan de Belgische versie van Google Assistent. In afwachting daarvan verloopt de test met de versie die nu beschikbaar is in Nederland en Frankrijk,” geeft Colruyt aan. Het feit dat Colruyt vergevorderde plannen heeft om ondersteuning toe te voegen, suggereert dat de Belgische Google Assistent waarschijnlijk binnen nu en enkele maanden verschijnt. We hebben Google om een reactie gevraagd, maar vooralsnog geen antwoord ontvangen.

Belgen kunnen nu al via een kleine omweg met de Google Assistent aan de slag. Door de taalinstellingen op hun toestel aan te passen, kunnen ze praten met de Nederlandse of Franse Assistent. Er zijn echter nog geen lokale diensten of bedrijven die functies voor het spraakgestuurde hulpje hebben ontwikkeld. In Nederland kun je bijvoorbeeld met de Google Assistent Pathé vragen om filmtijden, of recepten van Albert Heijn.

Verschillende Belgische elektronicawinkels zoals MediaMarkt en Vanden Borre verkopen de Google Home en Home Mini al wel. Daar betaal je wel een kleine meerprijs voor. Bovendien geldt ook hier dat er slechts beperkte ondersteuning is voor Belgische diensten.

Het laatste nieuws over de Google Assistent

Bron: Colruyt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu