Belgische krant De Standaard in de Android Market

Redactie
9 maart 2011, 17:16
1 min leestijd

De Belgische krant De Standaard lanceerde vandaag haar eigen Android-applicatie. Met deze applicatie is het mogelijk om een digitaal abonnement op De Standaard af te sluiten en de krant overal te lezen. De applicatie is verdeeld in drie delen. ‘Nieuws’ bevat de hoogtepunten van de website van De Standaard. De nieuwsberichten zijn prettig leesbaar. De tekst kan vergroot of verkleind worden met een vergrootglas. Daarnaast worden afbeeldingen dynamisch geladen, waardoor de applicatie een beperkte hoeveelheid dataverkeer verbruikt. Klik op ‘Krant’ om de actuele krant te lezen. Een abonnement kost 15 euro per maand of 159 euro per jaar. Wie de applicatie aanschaft kan de eerste vijf kranten kosteloos downloaden.

Hoewel ik gebruik maak van een snel Wi-Fi-netwerk duurde het twee minuten om de krant te downloaden. Ik kan me voorstellen dat het via het normale datanetwerk veel langzamer gaat. Aangezien de krant op tabletformaat wordt uitgebracht, oogt de digitale krant niet al te klein op het scherm van een telefoon. De tekst is natuurlijk niet te lezen. Om een artikel te lezen moet je op het artikel klikken, waarna je de tekst te zien krijgt. Een beetje omslachtig, maar het werkt wel.

Lees verder na de advertentie.

Het derde deel bestaat uit de rubrieken. De ontwikkelaars hebben allerlei rubrieken toegevoegd aan de applicatie, zoals .Biz, Lifestyle, Sport, Beroemd, Binnenland, Buitenland, Geld & Gezin en Cultuur. Deze kanalen filteren het nieuws op basis van het ontwerp. Zo toont Sport nieuws over Belgische voetclubs en Lifestyle nieuws over de relatie van Brad Pitt en Angelina Jolie.

Een nadeel is dat de applicatie 3,99 euro kost. De vijf inbegrepen kranten verzachten de pijn. Ik vraag mij af hoeveel mensen de applicatie kopen, aangezien niet veel Nederlanders en Belgen een creditcard hebben.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu