De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bellen met WhatsApp: zo gebruik je het op Android

Redactie
31 maart 2015, 7:53
1 min leestijd
Bellen met WhatsApp: zo gebruik je het op Android

De belfunctie van  WhatsApp, die voorheen alleen beschikbaar werd als een bestaande gebruiker je opbelde, is nu voor iedere Android-bezitter te gebruiken. Met de functie  kun je gratis bellen met WhatsApp via VoIP.

Lees verder na de advertentie.

Gratis bellen met WhatsApp

Bellen met WhatsApp gaat via de internetverbinding van je smartphone. Je verbruikt dus geen belminuten, maar megabytes. Bij een 3G- en 4G-verbinding is de gesprekskwaliteit goed, zo blijkt uit eerdere tests van Android Planet. Een wifi-verbinding wordt echter aangeraden voor de beste kwaliteit. Daarnaast bellen gebruikers via een wifi-verbinding ook zonder belminuten of data te verbruiken.

Het dataverbruik bij bellen met WhatsApp valt mee. We hebben verschillende minuten gebeld, met verschillende versies van de app en onder verschillende omstandigheden (3G/4G/wifi), waarbij we uitkomen op een gemiddeld gebruik van 250KB per minuut. Dit betekent dat je per vier minuten zo’n 1MB verbruikt, wat aanzienlijk minder is dan bij bijvoorbeeld Skype.  Met 100MB uit jouw databundel zou je via WhatsApp 400 minuten kunnen bellen.

Zo krijg je WhatsApp met de nieuwe belfunctie

Ook jij kunt bellen met WhatsApp door de laatste versie van de Android-app te installeren.  Deze kun je hier als APK-bestand downloaden. Lees ook  je hoe je APK-bestanden installeert op je Android-toestel.

Binnen enkele weken moeten ook iOS-gebruikers via WhatsApp kunnen bellen.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu