Benchmark: ‘Android 2.2 is 450% sneller dan Android 2.1’

Redactie
12 mei 2010, 10:33
1 min leestijd
Benchmark: ‘Android 2.2 is 450% sneller dan Android 2.1’
froyo benchmark nexus one

De website Android Police beweert dat ze een Nexus One hebben, voorzien van Android 2.2. Na het uitvoeren van een paar benchmarks blijkt de ware aard van deze superphone: de Nexus One is met Android 2.2 maar liefst 450% sneller geworden in vergelijking met dezelfde Nexus One op Android 2.1. De verbeterde performance heeft mogelijk te maken met de implementatie van JIT en het feit dat je straks applicaties op de SD-kaart kunt opslaan. Google heeft een team van engineers, dat de Dalvik JIT Compiler voor Android heeft gebouwd.

JIT staat voor Just In Time-compilatie, waardoor software sneller kan draaien dankzij “compiling bytecode into native machine code at runtime“ (aldus Wikipedia).

Lees verder na de advertentie.

Een toestel met Android 2.1 haalt 6,5 tot 7 MFLOPS, terwijl je bij Android 2.2 maar liefst 37,5 MFLOPS kunt halen. Dat is meer dan viermaal de performance. Reden genoeg dus om niet naar Android 2.1 uit te kijken (als je dat nog niet hebt) maar naar Froyo. De HTC Hero haalt bijvoorbeeld maar 2 MFLOPS.

Android Police gebruikte een applicatie met de naam Linpack, waarmee je efficiency en snelheid kunt meten in MFLOPS (Millions of FLoating-point Operations Per Second). Daarbij geldt: hoe hoger, hoe beter.

Categorie: Firmware

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's