bendgateDe iPhone 6 kan buigen in de broekzak. Althans, de iPhone 6 Plus, zo blijkt uit enkele video’s en foto’s die zijn gepubliceerd. De iPhone 6 Plus is zo groot en dun dat het buigen van de smartphone vrij zou gaan, zelfs als je ‘m in de broekzak stopt en gaat zitten. Het buigen begint bij de volumeknoppen, wat volgens experts de zwakke plek is van de nieuwe iPhone.

Op deze #bendgate, waarbij de hashtag veelvuldig op Twitter wordt gebruikt om de draak met de nieuwe iPhone te steken, hebben ook enkele Android-namen gereageerd: LG, Samsung en KitKat, waarbij laatstgenoemde zijn naam heeft geleend aan Android 4.4.

Bendgate reacties

LG reageert op de #bendgate door hun G Flex te benoemen, de smartphone met een buigzaam scherm die daardoor vrij flexibel is. De G Flex is in Nederland te koop.

KitKat reageert logischerwijs op het breken van hun snoepgoed, een kenmerkende eigenschap van de KitKat-stokjes.

Ook Samsung doet nog een duit in het zakje door hun curved oled-tv als ‘echt buigbaar’ te presenteren.

Bendgate video en reacties

Het begon allemaal met onderstaande video, waarin een gebruiker de iPhone 6 Plus met zijn handen vrij gemakkelijk kan buigen. De video ging viral en enkele gedupeerde iPhone 6 Plus-bezitters doen hun beklag op Twitter. Waarschijnlijk kunnen zij hun iPhone 6 Plus omruilen wegens dit defect.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.