Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Berichten-app Google Babel synct tussen Android, Chrome en iOS’

Redactie
10 april 2013, 14:45
2 min leestijd
Google Babel screenshot

Google’s nieuwe berichten-app Babel zal applicaties voor Android, Chrome en iOS krijgen. Deze apps kunnen met elkaar synchroniseren, waardoor je bijvoorbeeld op maar één plek tegelijkertijd notificaties hoeft te bekijken. Dit blijkt uit een gelekte memo van Google gepubliceerd door Droid-Life. Eerder doken er al screenshots op van Google Babel. Wanneer de berichtendienst wordt onthuld is nog niet duidelijk, maar Google’s jaarlijkse evenement Google IO staat inmiddels voor de deur.

Het volgende wordt in Google’s memo besproken:

Lees verder na de advertentie.

  • Totaal nieuwe UI. We hebben een interface ontworpen die wordt gebruikt met alle cliënten en conversaties aanmoedigt.
  • Blijf in sync. Met slechts één conversatielijst en ervaring op mobiele devices en desktopcomputers, is alles altijd gesynchroniseerd. Installeert de Chrome-app, Android-app en iOS-app.
  • Desktop-app. Blijf niet knoeien met knipperende browsertabbladen. De nieuwe Chrome-app laat je gesprekken voeren buiten de browser.
  • Voer groepsconversaties om te coördineren met je team, start een Hangout met een tap als je wil videochatten.
  • Krijg slechts één keer een notificatie. Ontvang notificaties op je twee telefoons, tablet, laptop en desktopcomputer. Open het bericht op één apparaat en zie hem verdwijnen op de anderen. Als je actief op de computer of je telefoon werkt sturen we zelfs enkel naar dit apparaat een bericht.
  • Berichten bestaan uit meer dan alleen tekst. Voeg een foto toe aan de conversatie en gebruik meer dan 800 emoji’s.
  • Wees nostalgisch. Scroll door je historie en lees eerdere gesprekken terucht, op welk apparaat dan ook.
  • Meer manieren om te praten. Voor het eerst maken we een eersteklas iOS-ervaring. Probeer onze vroege previewversie voor iPhone en iPod touch.

Door applicaties uit te brengen voor Android, Chrome en iOS zou Google proberen de berichtendienst zo breed mogelijk beschikbaar te stellen. Daarmee heeft Google gelijk een streepje voor op Apple’s iMessage, dat zich beperkt tot enkel iOS-apparaten en Macs.

Kondigt Google de nieuwe apps op Google IO aan, dan hoeven we niet heel lang meer te wachten. Google IO vindt plaats van 15 tot en met 17 mei 2013.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu