De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google schrapt berichtencentrum uit Chrome 47

Gijs Ettes
2 december 2015, 9:11
1 min leestijd
Google schrapt berichtencentrum uit Chrome 47

Google heeft, zoals in oktober aangekondigd, het berichtencentrum uit de laatste versie van de Chrome-browser gehaald. Dit werd nauwelijks gebruikt, waarop het bedrijf besloot de notificaties niet langer in het overzicht te tonen.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt Chrome 47

chrome 47

Enige tijd  geleden  introduceerde Google het meldingenblok in Chrome. Als je  een website permissie geeft om notificaties te pushen, dan  werden die meldingen in het centrum verzameld zodat je er geen hoeft te missen.

Gebruikers kunnen nu updaten naar Chrome 47 door in de desktopbrowser op de menuknop rechtsboven (drie streepjes) te drukken en naar ‘Over’ te gaan. Vervolgens checkt de browser of een update beschikbaar is. Is dat het geval, dan kun Chrome bijwerken en opnieuw starten. De laatste versie schrapt het berichtencentrum, maar maakt het nog wel mogelijk voor afzonderlijke websites om pushberichten te sturen. Ontwikkelaars kunnen bepalen dat de notificaties na verloop van tijd verdwijnen, zodat ze niet te veel opstapelen.

Chrome 47 lost ook enkele bugs op, dicht beveiligingslekken en voegt beginschermen toe voor web-apps die je op Android start. De desktopversie (Windows en Mac) is nu beschikbaar en ook een update voor de Android-app wordt  snel uitgerold.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's