Placeholder

sneeuw-androidDe afgelopen weken werd Nederland geteisterd door lage temperaturen en flinke sneeuwbuien. Aangezien de winter net pas is begonnen kunnen we nog meer gekke stunts van Moeder Natuur verwachten. Verizon Wireless raadt mensen aan om hun Android-telefoon de komende maanden goed in te wikkelen. Koude temperaturen zijn namelijk niet goed voor je smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Snel leeg

“Zo zorgen koude temperaturen ervoor dat de batterij van je telefoon sneller leeg is”, meldt Verizon Wireless. De mobiele telecomprovider raadt gebruikers aan om een extra batterij of oplader mee te nemen. “Gebruik een autolader om de accu van je telefoon regelmatig op te laden. Dit komt van pas als je door het winterweer ergens strandt.”

Breekbaar scherm

Zorg dat je voorzichtig met het beeldscherm van je telefoon omgaat. Door de lage temperaturen kan het touchscreen broos worden en makkelijker breken.

Warme plek

Het is aan te raden om een mobiele telefoon op een warme plek te bewaren, bijvoorbeeld in een jaszak.

Handschoenen

quirkyWil je jouw telefoon buiten gebruiken? Bedien je telefoon dan met speciale handschoenen, zoals de Quirky Digits (zie foto rechts). Met de speciale, geleidende vingertopdopjes kun je een aanraakgevoelig touchscreen gemakkelijk bedienen. Hopelijk is er in de nabije toekomst een applicatie als NoseDial verkrijgbaar in de Android Market. Gebruik je neus om een contactpersoon te selecteren, zodat jij je handschoenen niet uit hoeft te doen. Op dit moment is NoseDial alleen in de App Store verkrijgbaar.

Via: LiveScience.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.