De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Stembesturing Bixby pas beschikbaar na launch Galaxy S8’

Thomas Haenen
12 april 2017, 9:29
2 min leestijd
‘Stembesturing Bixby pas beschikbaar na launch Galaxy S8’

De slimme Galaxy S8-assistent Bixby is voorlopig nog wat minder slim. Samsung heeft aangekondigd dat de stembesturing pas later beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 stembesturing komt later

Samsung stelt Bixby Voice pas ‘later dit voorjaar’ beschikbaar. In zijn aankondiging richt de fabrikant zich specifiek op de Amerikaanse markt, maar vermoedelijk moeten ook andere landen langer op de assistent wachten. Het is nog onbekend wanneer de functionaliteit precies wordt ingeschakeld.

galaxy s8 stembesturing

Stembesturing is slechts een klein deel van Bixby. De assistent is opgedeeld in vier onderdelen, waaronder Vision, Home en Reminder. De andere onderdelen zijn wel direct beschikbaar bij de release van de S8. Vision voegt objectherkenning toe aan de camera-app, Home verzamelt unieke widgets voor verschillende apps en Reminder is in feite niet heel anders dan een to-do-app.

Bixby is één van de belangrijkste onderdelen van de Galaxy S8. Op de zijkant van het toestel zit een fysieke knop waarmee de assistent op elk moment geopend kan worden. Gelukkig kun je de relatief gemakkelijk de Bixby-knop aanpassen om er een andere app mee te openen.

Hoge verwachtingen

Samsung heeft hoge verwachtingen van Bixby. De stemgestuurde assistent werd eind maart aangekondigd voor de Galaxy S8, maar wordt op termijn beschikbaar voor vrijwel elk Samsung-apparaat. Niet alleen smartphones, maar ook wasmachines, koelkasten en televisies moeten op termijn over Bixby beschikken.

Bixby zou slimmer zijn dan andere assistenten zoals Siri en de Google Assistant, door een beter begrip van context. Daardoor kun je ingewikkeldere vragen stellen die wel gewoon worden begrepen. Ook wordt Bixby onderdeel van verschillende meegeleverde Samsung-apps.

De Samsung Galaxy S8 is vanaf 28 april beschikbaar in Nederland. Plaats je een pre-order, dan wordt de smartphone echter al op 20 april thuisbezorgd. De Galaxy S8 Plus, een variant met een groter 6,2 inch-scherm, ligt ook vanaf eind deze maand in de winkels.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu