De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze smartphonefabrikanten maken beste vooruitgang qua accuduur

Erwin Vogelaar
18 juni 2016, 18:33
2 min leestijd
Deze smartphonefabrikanten maken beste vooruitgang qua accuduur

De accuduur van onze toestellen blijft een heikel punt. Als we de vooruitgang van de afgelopen jaren bekijken, zijn er enkele opvallende ontwikkelingen.

Lees verder na de advertentie.

Beste accuduur

Onze smartphones worden elk jaar geavanceerder. De foto’s die we met onze toestellen maken worden mooier, het geluid wordt beter en de schermen worden scherper. Toch blijft de accuduur een lastig punt. Het is niet zo dat de technologie achter de accu stil blijft staan, want die betere foto’s, schermen en audio vragen om veel meer stroom. Toch is het opvallend dat we nog zelden boven een dag of soms twee dagen accuduur komen.

Website PhoneArena doet al jaren een vaste test met de toestellen van verschillende fabrikanten en weet daardoor welke fabrikant de meeste vooruitgang maakt als het gaat om de levensduur van onze toestellen.

beste accuduur

Samsung en Sony zijn het beste als het gaat om de accuduur van hun toestellen. Maar terwijl Samsung consequent verbeterde accuduur biedt, is Sony met de Xperia Z-lijn in 2015 tijdelijk achteruit gegaan. Toch heeft Sony relatief de beste vooruitgang gemaakt, want in 2013 stond het bedrijf nog helemaal onderaan de hoeveelheid minuten dat een toestel kon blijven draaien.

Samsung en Sony worden op dit moment op de voet gevolgd door Apple, dat in 2013 en 2014 juist erg achterbleef met de accuduur van de iPhones. De meest opvallende lijn komt van LG. De accuduur van de LG-toestellen is in de afgelopen jaren er alleen maar op achteruit gegaan.

Gemiddeld is de smartphonemarkt er wel op vooruitgegaan, maar niet heel veel. Tussen 2013 en 2014 is er een grote sprong gemaakt, maar sindsdien staat de ontwikkeling aardig stil. Er is wel een grote vooruitgang in de tijd dat het kost om een toestel op te laden. Begin 2014 duurde het nog gemiddeld 165 minuten om een vlaggenschiptoestel op te laden, terwijl het begin 2016 gemiddeld nog maar 100 minuten duurt.

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu