De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android Planet kiest: de beste 4G-telefoons met Android

Gijs Ettes
17 februari 2014, 19:33
3 min leestijd
Android Planet kiest: de beste 4G-telefoons met Android

Het aanbod Android 4G-telefoons wordt elke maand groter, wat de keuze voor het beste toestel steeds lastiger maakt. In dit artikel helpen we je een handje door per prijsklasse de beste Android telefoons met 4G uit te lichten.

Lees verder na de advertentie.

We kijken welke budgetmodellen (250 euro of goedkoper) met 4G de moeite waard zijn, maar ook wat je krijgt als je iets meer te besteden hebt. Tot middenklassers rekenen we Android 4G-smartphones die tussen de 250 en 400 euro kosten. Maar natuurlijk bespreken we ook de high-end smartphones (400 euro of meer) die beschikken over 4G.

Beste budgetsmartphone met 4G: Samsung Galaxy S4 Mini

Galaxy S4 Mini Android 4G

De Samsung Galaxy S4 Mini is een van de goedkoopste 4G-smartphones die je kunt bestellen in combinatie met een abonnement en ook los haal je dit compacte en snelle toestel voor een relatief lage prijs in huis. De S4 Mini heeft in zijn prijsklasse weinig concurrentie van andere toestellen met 4G, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van het toestel. Onderhuids is de S4 Mini voorzien van een vlotte 1,7GHz-dualcore-processpr en 1,5GB aan werkgeheugen, wat ervoor zorgt dat het toestel vlot reageert, nauwelijks hapert en overweg kan met vrijwel alle Android-apps. Daarnaast is er 8GB aan opslaggeheugen beschikbaar (waarvan 5GB voor de gebruiker) dat is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Het 4,3 inch-scherm is scherp en de 8-megapixel-camera en 1,9-megapixel-frontcamera zijn zeer capabel. Kortom, met de Samsung Galaxy S4 Mini krijg je veel waard voor je geld.

Beste middenklasse smartphone met 4G

Nexus 5 Android 4G

Als je de specificaties en prestaties van de Nexus 5 bekijkt, zou je verwachten dat het toestel thuishoort in de duurste categorie Android-telefoons met 4G. Niets is minder waar: deze Google-telefoon is los voor minder dan 400 euro verkrijgbaar en is ook in combinatie met een abonnement erg betaalbaar. Zoals je kunt lezen in de Nexus 5 review is de smartphone een van onze favorieten van het afgelopen jaar. Het topmodel is beschikbaar in zwart, wit en rood, uitgerust met een 4,95 inch-scherm (1080 —1920 pixels), 2GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen. De opslagruimte is niet uitbreidbaar, maar gelukkig wordt de 32GB-variant van de Nexus 5 steeds beter verkrijgbaar. Verder is de telefoon voorzien van de laatste versie van Android 4.4 (KitKat), zonder alle tierlantijntjes waarmee je vaak te maken hebt bij niet-Google toestellen. De prijs-kwaltiteitverhouding van de Nexus 5 is dan ook ongekend.

Beste high-end smartphone met 4G

Galaxy Note 3 Android 4G

Heb je een flink budget en wil je een toestel waarmee je de komende twee jaar zéker vooruit kunt, dan is op dit moment de Galaxy Note 3 de beste keuze. De phablet van Samsung beschikt over een haarscherp 5,7 inch-scherm met een 1080p-resolutie en wordt aangedreven door een vlotte 2,3GHz-quadcore-processor en maar liefst 3GB aan werkgeheugen. Op de camera’s (13 en 2 megapixels) heeft Samsung niet beknibbeld en er is 32GB aan uitbreidbare opslagruimte aanwezig. Ondanks zijn grootte ligt de Note 3 fijn in de hand dankzij de geringe dikte (8,3 millimeter) en de achterkant van kunstleer. Daarmee ziet het toestel er high-end uit, maar dat mag ook wel voor een prijskaartje van ruim 500 euro. In combinatie met een 2-jarig abonnement is het ook even slikken, maar voor dezelfde maandprijs als bijvoorbeeld een iPhone 5S haal je véél meer smartphone in huis. Aanrader dus!

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste goedkope Android-telefoons van dit moment!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S4 Mini
Samsung Galaxy S4 Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu