Beste Android apps in Play Store van week 45 – 2013

Redactie
10 november 2013, 14:55
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 45 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel handige updates, onder andere voor de online berichtendienst Hangouts, de virtual reality-game Ingress en het officiële toetsenbord van Google.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Hangouts

Google Hangouts update

Nadat Google eerder bekendmaakte dat Hangouts sms ging ondersteunen, is de nieuwe versie van Hangouts in Google Play uitgerold. De laatste versie van Hangouts brengt naast sms-ondersteuning ook de mogelijkheid om bewegende GIFjes en je locatie te versturen. Door GIFjes kan er meer (en veelal leukere) content worden verstuurd, met het verzenden van je locatie kun je contactpersonen op jouw huidige locatie wijzen. Dat is handig als je ergens in een kroeg zit waar je de naam niet van weet. Degene die jouw locatie ontvangt, kan via Google Maps direct naar de betreffende locatie navigeren. Lees meer over de Hangouts sms-ondersteuning.

Download: Hangouts (gratis)

2. Ingress

Ingress Android game

De augmented reality-game Ingress, die inmiddels al meer dan 1 miljoen keer is gedownload, is vanaf nu voor alle Android-gebruikers beschikbaar. Voorheen kon mensen alleen op uitnodiging de game spelen, maar dat is nu dus niet meer het geval. Vanaf 14 december gaat de game, die Android 2.3 of hoger vereist, volledig uit bèta. In Ingress log je in met je Google-account, waarna je een factie kiest in de strijd een mysterieuze kracht te beheersen. De verhevenen willen de kracht omarmen, terwijl het verzet zich afzet tegen de kracht met het oog op de bescherming van de mensheid. Hierbij is jouw direct omgeving de spelwereld en door augmented reality worden de spelelementen op je scherm geprojecteerd. Lees meer over Ingress.

Download: Ingress (gratis)

3. Call of Duty

Call of Duty Android

Gamers die gisteren de nieuwe Call of Duty Ghosts in huis hebben gehaald voor hun spelcomputer kunnen nu aan de slag met de Call of Duty Android app. De app is gratis te downloaden en voegt gepersonaliseerde functies toe voor tijdens en na het spelen van de game op de console. De Call of Duty Android app is vooral interessant voor gamers die veel (online) multiplayer potjes spelen. Met de app kun je je uitrusting en wapens aanpassen en communiceren met spelers die zich in jouw clan bevinden. Lees meer over de Call of Duty Android-app.

Download: Call of Duty (gratis)

4. Asphalt 8 Airborne

Asphalt 8 Airborne

Ontwikkelaar Gameloft heeft racespel Asphalt 8 Airborne gratis speelbaar gemaakt voor Android en iOS. De game, die eind augustus verscheen in beide app-stores, kostte voorheen 89 cent, maar is nu dus gratis te downloaden. Wel bevat dit achtste deel in de Asphalt-serie in-app aankopen. In Asphalt 8 Airborne heb je de beschikking over 47 fraaie bolides, waaronder de Bugatti Veyron, Ferrari FXX en Pagani Zonda R. De naam Airborne slaat op het feit dat je dit keer in de lucht kunt springen met je auto, om zo kortstondig te zweven. Lees meer over Asphalt 8 Airborne voor Android.

Download: Asphalt 8: Airborne (gratis)

5. Flyne

flyne

Flyne is een snelle, simpele en eigenzinnige app die de meest recente tweets en het laatste nieuws van Feedly in één app samenbrengt. Waarom? Omdat zowel Feedly als Twitter worden gebruikt om helemaal op de hoogte te blijven van alles wat er in de wereld gebeurt. De app is ontwikkeld door Joaquim Verges, die eveneens Falcon Pro op zijn naam heeft staan. Deze zeer succesvolle Twitter-app werd op last van Twitter gesloten, voornamelijk omdat te veel mensen Falcon Pro prefereerden boven de officiële Twitter-app. Verges wil met Flyne opnieuw zo`n groot succes boeken. Lees meer over Flyne voor Android.

Download: Flyne (gratis)

6. Rayman Fiesta Run

Rayman Fiesta Run

Rayman Fiesta Run is te downloaden in Google Play. De platformgame is de opvolger van Rayman Jungle Run en borduurt verder op de gameplay die het vorige deel zo populair maakte. Zo introduceert Rayman Fiesta Run nieuwe omgevingen die zijn geïnspireerd op etenswaren en is de game iets toegankelijker, maar daardoor niet minder uitdagend, geworden. Grafisch ziet Rayman er beter uit dan ooit, met werelden die prachtig ogen en nog meer diepgang kennen. Lees meer over Rayman Fiesta Run voor Android.

Download: Rayman Fiesta Run (2,69 euro)

7. Google Keyboard

google keyboard

De nieuwe versie van Google Keyboard, het officiële Google-toetsenbord dat met de Nexus-toestellen wordt geleverd, is in Google Play te downloaden. De Google Keyboard update brengt enkele Android 4.4 features naar de app, zoals een nieuwe indeling voor alle emoji`s, een minitoetsenbord bij lang indrukken van de punt en een nieuw grijs design. Dit design is duidelijk minder aanwezig dan in vorige Android-versies. Lees meer over de Google Keyboard update.

Download: Google Toetsenbord (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu