De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

De 5 beste Android-apps van Google Play van week 12 – 2018

Thomas Haenen
25 maart 2018, 15:45
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps van Google Play van week 12 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 12

De week zit er weer op, de lente is aangebroken: tijd om de beste Android-apps van de afgelopen zeven dagen op een rijtje te zetten. De grootste knaller deze week was de introductie van PUBG Mobile, maar daarnaast werd Google Camera aangepakt en hebben we wat dashcam-tips voor je.

1. PUBG Mobile

pubg mobile

PlayerUnknown’s Battlegrounds (afgekort tot PUBG) is een fenomeen. Eerst ontplofte de game op de pc, later kwam er een versie voor spelcomputer Xbox One uit en nu kun je de volledige game gewoon op je smartphone spelen.

In PUBG spring je uit een vliegtuig boven een eiland samen met 99 andere spelers. Land je, dan moet je zo snel mogelijk wapens en bepantsering vinden om jezelf te verdedigen. Het speelveld wordt namelijk steeds kleiner gemaakt, waardoor je hoe dan ook andere spelers tegen gaat komen. Het doel is om als laatste over te blijven. De besturing gaat op een smartphone net wat lastiger dan met een controller, maar dat mag de pret niet drukken.

→ Download PUBG Mobile in Google Play (gratis)

2. Google Camera

Google Camera

Google Camera heeft een update gekregen naar versie 5.2. Hierdoor krijgen zowel de Google Pixel-smartphones als de nieuwste Nexus-smartphones enkele nieuwe functies. De belangrijkste vernieuwing is dat je een waarschuwing krijgt als je lens vies is.

Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat je met je vinger de lens hebt aangeraakt in plaats van de vingerafdrukscanner, of dat er op een andere manier vuil op zit. Heb je dat niet door, dan kan het de kwaliteit van je foto’s en video’s beïnvloeden. Deze functie staat wel standaard uit. Je moet dus even naar de instellingen van de app om de melding aan te zetten. De functie zit verstopt onder ‘Geavanceerd’ in het instellingenmenu.

→ Download Google Camera in Google Play (gratis)

3. DailyRoads Voyager

Liever vermijd je ongelukken onderweg natuurlijk, maar met een dashcam leg je ze in ieder geval. Da’s wel zo handig als je achter bewijsmateriaal nodig hebt voor verzekeringen of andere instanties. Helaas is een dashcam vrij duur – gelukkig kun je ook gewoon een goedkope app gebruiken om hetzelfde doel te bereiken. Zoals DailyRoads Voyager, dat werkt op de achtergrond waardoor je bijvoorbeeld je navigatie in beeld kunt hebben terwijl de app ondertussen het beeld op de weg vastlegt. Er is sinds kort zelfs ondersteuning voor externe camera’s.

Sluit je via de usb-poort een andere camera aan op je smartphone, dan kan die ook voor je filmen. Bijkomend voordeel is dat DailyRoads volledig gratis is. De reclames in de app kun je tegen een kleine betaling laten verwijderen.

→ Download DailyRoads Voyager in Google Play (gratis)

4. Just A Line

Google lanceert regelmatig experimentele apps, waarmee het opvallende nieuwe features voor het grote publiek beschikbaar wil maken. De laatste tijd zet het bedrijf stevig in op augmented reality, de combinatie van de virtuele en echte wereld. Just A Line is een kleine, maar geinige app waarmee je die twee werelden bij elkaar brengt.

Met deze nieuwe app van het Google Creative Lab kun je tekeningen maken terwijl je een video filmt. Omring een boze vriend met donderwolken, of vul de omgeving van je partner met hartjes. Het eindresultaat kun je opslaan en delen. Het enige wat je nodigt hebt is een smartphone met ARCore-ondersteuning. Dat zijn helaas niet alle smartphones, maar wel populaire toestellen als de Samsung Galaxy S8.

Download Just A Line in Google Play (gratis)

5. Genius Scan

Genius Scan

Genius Scan is misschien wel de beste scan-app voor Android-smartphones. De app is namelijk niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook intelligent. Zo herkent de app welk deel van de foto daadwerkelijk van tekst voorzien is, en scant alleen dat deel in. Ook wordt er automatisch een aangepast contrast toegepast, waardoor tekst beter leesbaar is.

Ook nadat je een scan gemaakt hebt blijft Genius Scan handig. Je kunt je documenten later bijsnijden en bewerken. Ook is er een tagsysteem in de app te vinden, waardoor je soortgelijke documenten gemakkelijk kan groeperen. Zo heb je alle bonnetjes bij elkaar, of alle aantekeningen van een hoorcollege.

→ Download Genius Scan in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu